lørdag 10 aug 2013 - Ansager
Festival: Missionshuset åbner dørene
Kristian Rahbek, formand for Indre Mission i Ansager
Kristian Rahbek, formand for Indre Mission i Ansager Foto: Karsten Madsen
Ansager Byfestival, Mariefestivalen skaber kreativitet

Til september er det 125 år siden missionshuset blev bygget, og hvorfor ikke fejre jubilæet, når byen alligevel er i feststemning ved festivalen.

Kristian Rahbek fortæller, at Indre Mission fandt festivalen som en kærkommen lejlighed til at stå frem som en del af byen og vise, at man gerne vil deltage. "Vi vil for alt i verden ikke betragtes som en lukket loge", fortsætter han.

Denne fredag er gulvet fyldt af legoklodser, og en lille gruppe børn er optaget af leg. Det er stadig ferietid, så mange er ude at rejse. Normalt er der op til 15 børn med voksne, som mødes til legestue om fredagen.

Indenfor er der lyst og venligt. Det ses ikke, at bygningen har 125 år på bagen. Køkken og toilet er bragt op til nutidens standard. Salen er nymalet og udsmykket med billeder af den lokale billedkunstner "Anna Rahbek". Alt er klar til jubilæet.

Som kuriosum ses stadig et skudhul midt i salens loft. Hullet er efter et vådeskud fra tiden, hvor Danmark var besat, og tyskerne havde overtaget missionshuset.

Missionshuset er en af festivalens 23 scener, og lørdag fra kl. 14.00 er der to timers musik i salen. Anders Mikkelsen lægger ud og Ølgod Kirkekor slutter af.

Kristian Rahbek håber, at mange vil benytte lejligheden til at se den markante bygning midt i byen indefra, lytte til musikken og måske få sig en kop kaffe. Døren er åben.

vist 960 gange