onsdag 9 mar 2022 - Ansager
Nyt tømrerfirma i Ansager
T.S. Byg & Montage åbner værksted i Ansager

Firmaet T.S. Byg & Montage opererer fra et mindre værksted i Skovlund. Nu har ejeren Tobia Sadova imidlertid besluttet at flytte sit værksted til større og bedre lokaler i Ansager. Værkstedet i Skovlund er ganske enkelt blevet for småt til de nuværende aktiviteter.

Da chancen for at købe værkstedet fra det tidligere Ansager VVS viste sig, var det bare om at slå til, hvis firmaet “T.S. Byg og Montage” skulle have mulighed for at udvikle sig yderligere.

Tobias er fra Skovlund, hvor grundskolen blev fuldført. Derefter fulgt af 9. klasse på Ladelund Efterskole og 10. klasse på Bramminge Efterskole. Da Tobias var i tvivl om, hvad han ville herefter, blev det til en tur på Gymnasiet i Grindsted. Mod slutningen af 1. G stod det dog helt klart for Tobias, at det ikke var bøgerne, der skulle være det centrale i hans fremtidige liv. Det var simpelhen for kedeligt. Der skulle ske noget mere - også rent fysisk.

I første omgang blev det til ansættelsen som ufaglært i et tømrerfirma i Ølgod, og så var tvivlen væk. Tobias kom i lære som tømrer. Han skulle blive den sidste lærling hos Kaj Buhl og den eneste, der fik lov til at fortsætte i firmaet som udlært svend.

Et af firmaets sidste opgaver blev indretningen af den nye Kvie Sø Efterskole, og da man var færdig med den opgave, besluttede Kaj Buhl at stoppe som tømrermester og i stedet blive pedel på skolen.

I det sidste års tid op til denne udvikling var Tobias ganske langsom begyndt at arbejde selvstændigt ved siden af ansættelsen i firmaet Kaj Buhl. Flere og flere venner, kammerater og familiemedlemmer bad Tobias om hjælp til mindre enkeltopgaver. Til at begynde med foregik det i firmaets regi, men efter aftale med Kaj Buhl udviklede det sig til, at Tobias påtog sig opgaverne selvstændigt - med eget CVR nummer.

Herefter var det oplagt at starte eget firma. Dette skete i fuld forståelse med Kaj Buhl, og det faldt helt naturligt, at mange af Kaj Buhls tidligere kunder fortsatte hos det nye firma med navnet “T.S. Byg & Montage”. Navnet faldt helt naturligt ind efter storebroderens firma, der hedder “M.S. Rustfri” og er startet og ejet af Mikkel Emborg Sadova med base i Ansager.

I begyndelsen kørte Tobias firmaet ene mand, men der gik ikke mere end et par måneder, før der blev brug for endnu en medarbejder. Siden da har firmaet konstant haft en udlært svend ansat.

Da jeg lidt drillende spørger Tobias, om han ikke burde skamme sig en smule over endnu ikke at have ansat en lærling, trækker han lidt generet på smilbåndet og siger: “Joo, måske nok”, men forklarer så, at han allerede er godkendt til at have lærlinge ansat, og at han også regner med at skulle have det i fremtiden. “Men jeg skal selv være klar først” fortsætter han. “Jeg ved jo, hvor meget jeg selv lærte, da jeg var i lære hos Kaj Buhl og håber, jeg selv bliver i stand til at lære lige så meget videre til mine kommende lærling, som jeg lærte fra Kaj”

Nu begynder et nyt kapitel for “T.S. Byg & Montage" i større og gode omgivelser, hvor der er plads til at udvide og påtage sig nye og større opgaver. Så får vi se, hvornår der bliver behov for en tømrersvend mere, og hvornår Tobias tør påtage sig det ansvar, det er, at have lærlinge.

Ansager kan glæde sig over at få et nyt firma til byen.

Der vil senere blive inviteret til åbent hus / reception.

Rud Larsen

vist 1137 gange  
Annonce

Udvalgte nyheder