torsdag 10 feb 2022 - Ansager
DanCann tæt på godkendelse af produktionsanlæg
Morten Martinsen, COO hos DanCann Pharma, tjekker kvaliteten af en af de udvalgte cannabisplanter
Morten Martinsen, COO hos DanCann Pharma, tjekker kvaliteten af en af de udvalgte cannabisplanter Foto: PR
Det er en kæmpe milepæl for DanCann Pharma, at faciliteter og systemer nu er så meget på plads, at virksomheden er klar til inspektion fra Lægemiddelstyrelsen

DanCann Pharma har søgt om godkendelse efter EU-GMP-standarder og er således klar til af få besøg af Lægemiddelstyrelsen. Det forventes, at godkendelsen er på plads midt i 2022.

Produktionsanlægget er bygget efter bedste praksis fra medicinalindustrien i kombination med avanceret miljøstyret fremstillingsteknologi og vertikal kultivering. Det betyder, at planterne gror i etager uden brug af jord eller andre medier, men med et specialudviklet system, der tilføjer den nødvendige mængde væske og næringsstoffer.

Ensartet produktionsforhold og fokus på at levere samme kvalitet fra gang til gang er en garanti, som DanCann Pharma ønsker at give de patienter, som kan have glæde af en behandling med medicinsk cannabis. Og netop kvaliteten af produkterne er ifølge DanCann Pharmas administrerende direktør Jeppe Krog Rasmussen afgørende for virksomhedens berettigelse på markedet.

Efter den forventede godkendelse af produktionsforholdene vil det første batch af biomateriale være klar til levering i andet halvår af 2022. Når faciliteterne er fuldt udbyggede, vil den forventede produktion være på ca. 2.500 kg tørret blomst/granulat om året.

Uddrag af pressemeddelelse fra DanCann Pharma

Fakta

Dancann Pharma A/S flyttede i 2019 ind i den gamle møbelfabrik på Rugvænget 5 i Ansager. Planen er fremover at dyrke og forarbejde medicinsk cannabis på stedet.

vist 692 gange