lørdag 13 nov 2021 - Ansager
Skal overbygningsskolen centraliseres? NEJ!! det skal den ikke!
Læserbrev af Patrick Nielsen (L) Ansager

Jeg mener det er vigtigt vi gør alt hvad vi kan for at overbygningseleverne bliver hvor de er!

Her har de sin gang med vennerne som de dyrker sport og fritidsinteresser med.

Hvis vi flytter dem ud af byen så får de mindre tid til fritidsinteresserne, fordi de skal fragtes frem og tilbage måske kun 10-15 km, men da jeg gik i skole, kunne de der skulle med bussen hjem sagtes stå og vente i 20-30 min nogle dage, andre dage var bussen godt planlagt, dog så godt at hvis læren gik lidt over tid, så kunne de ikke nå den første bus og måtte så vente på den næste.

Der er ikke ligefrem kommet flere busser i yderområderne.

Hvordan undgår vi lukning.

Vi bør ændre skole strukturen sådan, at hvis vi får et klassetrin med under det antal krævede elever så skal skole, kommune, lokale foreninger og borgere i samarbejde finde ud af hvordan de kan tiltrække nye indbyggere. Alarmklokkerne skal ringe så snart der opstår en klasse som er for lille i forhold til de nedre grænse som er fastsat, det skal gælde alle skolens årgange. Der system vi har nu er forfejlet fordi klokkerne først ringer når der er for sent, så lavede man strukturen da man vidste nogen skoler ikke kunne overholde den. Det gjorde man sågar uden at springe til med hjælp med det samme.

Jeg mener dog stadig der bør være en grænse, men grænsen på de 24 elever i 7,8 og 9 klasse skal sænkes yderligere.

Derudover er der en anden ting som vi skal tage højde for, flytter vi eleverne til Eks. Næsbjerg for at der på Næsbjerg skole skal åbnes en ny klasse, så har vi her de samme udgifter som der ville være i Ansager, dog kan vi ligge elevernes transport omkostninger oven i.

Når vi starter bosætnings strategien så bør vi tage alle midler i brug.

Søren Lydeking har været inde på Rumænsk talende Bosætningskonsulenter, det er en fantastisk ide måske skal vi overveje flere sprog.

Det er en god ide at vi som Lokalsamfund lære af hinanden, i Horne har de startet en fremgang, lad os se på hvad de var gjort som virker, kan noget af dette overføres til Ansager.

  • Lokale mødre grupper, kun med mødre fra byen så vidt det er muligt - Det skaber er godt sammenhold i byen.
  • Børne Gymnastik og sport i hallen med fællesspisning inden, for forældre og søskende. Søskende kan lege sammen og forældrene har mulighed for snak. “25-75 deltagere hvergang” - Giver hurtig “integration” af tilflyttere.
  • Legedage i hallen hvor voksne og børn deltager, socialt samvær er i fokus. - Giver hurtig “integration” af tilflyttere.
  • Vision Horne som arbejder målrettet på nye boliger. Her har vi i Ansager et arbejde igang som der bør støttes endnu mere op om.

Overvej dit ❌ til KV21

Jeg er din lokale kandidat hvor Ansager og de andre små samfund er i centrum, jeg mener det er vigtigt vi lære af hinanden.

Patrick Nielsen
Fiskerivej 5B
6823 Ansager

Læs mere her: Lokallisten

vist 315 gange