torsdag 11 nov 2021 - Ansager
Indlandsturisme
Der er rift om Stemmeværkspladsen. I år har 4.000 booket et ophold i bålhytte eller sheltere. Hertil kommer adskillige besøg, som ikke er forhåndsreserveret.
Der er rift om Stemmeværkspladsen. I år har 4.000 booket et ophold i bålhytte eller sheltere. Hertil kommer adskillige besøg, som ikke er forhåndsreserveret. Foto: Karsten Madsen
Læserbrev af Per Thisted (V) Ansager

Der er absolut mange muligheder for indlandsturisme af forskellig slags i Varde Kommune. Ved Kvie Sø er der 260 sommerhuse samt en række grunde, som endnu ikke er bebygget, i alt 293 og dertil tilladelse til udstykning af yderligere 30 grunde. Dette giver 323 sommerhuse, når området er fuld udnyttet. Der er pæn udleje og sommerhusene bruges som base til besøg i Legoland, Givskud, Tirpitz og formentlig snart Flugt i Oksbøl. Samtidig kan handelsbyen Varde med et skønt bymiljø besøges på vejen.

Hertil er der hotel med værelser og hytter i Ansager og Hodde, og endnu flere hytter er på vej i Ansager. Der er også adskillige muligheder for Bed & Breakfast i Skovlund-Ansager. Mulighederne er mange, og er man til overnatning i naturen, er stemmeværkspladsen i Ansager efterspurgt. Vi er stærkt er på vej mod 4.000 bookede ophold i bålhytte og sheltere for 2021. Hertil kommer adskillige besøg, som ikke er forhåndsreserveret. Mange benytter stedet, når kanoen er trukket på land, cyklen er parkeret og rygsækken sat til side. Herudover arbejder Ansager Byudvikling på etablering af Auto Camperplads i Ansager.

Natur og fiskeri er der rig mulighed for i og omkring Ansager Å, Holme Å og Varde Å. Dette trækker allerede nu en del turister til.

Kulturelt kan der også bydes ind med musik i Musikgalleriet / Mariehaven i Ansager, billedkunst i Janusbygningen i Tistrup og skulpturer i Ølgod. Der er også rig mulighed for at få noget godt at spise samt slukket tørsten i området.

I Ansager Byudvikling er der gennem nogen tid arbejdet med pakkeløsninger sammen med forskellige aktører. Det har været hæmmet p.g.a. Corona, men arbejdet er gået i gang igen. På comevisit.dk er der påbegyndt et billedgalleri, hvorfra afstanden til forskellige besøgsværdige destinationer kan ses.

Turisme er særdeles vigtig for Varde Kommune. 4.700 jobs, 21%, i Varde Kommune er afledt fra turisme og omsætningen i turisme er 4,4 mia. Kystturismen skal fortsat udvikles. Indlandsturisme skal supplere, så hele Varde Kommune udvikles.

Per Thisted – kandidat nr. 10 på Venstres liste
Vibevej 11
6823 Ansager

vist 347 gange