onsdag 10 nov 2021 - Ansager
Vil du stemme på en tilflytter?
Læserbrev af Søren Lydeking Pedersen (KD) Ansager

Lad mig sige det straks. Jeg har hverken familie, naboer eller gamle skolekammerater som kan anbefale mig her i Ansager. Jeg har heller ikke kunne starte til vælgermøderne med at nævne hvor mange generationer min slægt har boet her i området.

Det kan jeg ikke gøre så meget ved. Jeg er tilflytter og har boet her i lidt over 3 år. Men det positive er at vi som familie valgt, at vores fremtid og vores børns fremtid er Ansager og Varde kommune og vi har valgt byen og området til aktivt.

Selvom jeg ikke har haft et helt liv her i Ansager, så håber jeg at det er okay alligevel. Nye øjne ser måske anderledes på tingene og på den fremtid som Ansager har. Derfor er jeg også med i udviklingsrådet, hvor jeg har lært meget om byen, selvom det ikke altid er nemt at holde helt styr på.

Hvis jeg skal skrive lidt om mig selv, så er jeg gift med Trine. Jeg har 4 børn i alderen fra 9 til 1 år. Til dagligt arbejder jeg som sognepræst i Agerbæk og Starup og har gjort det i snart 8 år og på den måde føler jeg egentlig, at hele dette lille hjørne af kommunen er mit hjem. Jeg er dagligt i Agerbæk og Starup og vores piger går i dagpleje i Skovlund.

Jeg er født og opvokset i Gredstedbro ved Ribe og flyttede til Aarhus, da jeg læste teologi på universitetet og Trine kommer fra Nordsjælland med en dansk-amerikansk baggrund.

Mine mærkesager er blandt andet:

  • Ro på skoleområdet. VI ønsker en ny strukturaftale, der fjerner uroen og giver overbygningen ro.
  • Muligheden for at alle unge mellem 14-26 uden henvisning kan få op til 5 gratis forbyggende samtaler hos en psykolog.
  • Terapitilbud som eksempelvis TUBA i Varde kommune til unge, der er vokset op i hjem med misbrug.
  • Fokus på østeuropæisk bosætning, eksempelvis ved at ansætte bosætningskonsulenter, der taler rumænsk, polsk osv.
  • En hjemmepasningsordning på 12 måneder og med mulighed frem til skolestart. Vi skal være blandt de bedste i Danmark på det område og ikke en af de dårligste kommuner, som DR netop har dokumenteret.

Jeg håber du vil give en tilflytter en chance også

Søren Lydeking Pedersen
Kandidat til byrådet
Præstegårdsvej 15
6823 Ansager

vist 637 gange