søndag 7 nov 2021 - Ansager
Erhverv i Skovlund-Ansager og Varde Kommune
Læserbrev af Per Thisted (V) Ansager

Varde Kommune er en erhvervsvenlig kommune, hvilket flere undersøgelser viser. Dette må dog aldrig blive en sovepude. Rammevilkårene skal være i orden, og Varde Kommune skal have hurtig sagsbehandling på eks. byggetilladelser. Bæredygtighed favner bredt. De store virksomheder er i gang med tilpasningen til kravene og dokumentationen herfor. Kravene strammes etapevis.

Små og mellemstore virksomheder (SMV) har særdeles travlt med overfyldte ordrebøger. Mange er derfor ikke kommet i gang med at tænke på bæredygtighed, hvilket er forståeligt. Vi skal passe meget på ikke at komme bagefter, da det skal være på plads i 2026, hvor der senest skal redegøres for bæredygtighed. Der vil indgå en række krav for at kunne levere til det offentlige og større virksomheder.

Derfor bør Varde Kommune opbygge en støttefunktion for SMV-virksomhederne. Ellers kan de blive indhentet af virkeligheden og en følgende mindre ordrebog. Støttefunktionen kan ideelt etableres i Pro Varde, og Jobcenter Varde supplerer med uddannelse af medarbejdere. Dette kan medvirke til at fastholde og sikre fremtidig vækst til glæde for såvel virksomheder som lønmodtagere i Varde Kommune.

Landbrug er også et erhverv med meget stor betydning for Varde Kommune, både med direkte ansatte og for følgevirksomheder, f.eks. indenfor håndværk. Landbruget er i gang med en stor omstilling, hvilket kræver lydhørhed. Der skal Varde Kommune være på plads.

SYMBO i Skovlund er en ny innovativ fødevarevirksomhed med henblik på at fremstille fremtidens fødevarer. Det kan få overordentlig stor betydning for Skovlund-Ansager og dermed for Varde Kommune.

Skovlund-Ansager har en række spændende virksomheder med Flensted som den helt store. Af tomme lokaler er der slagteriet i Ansager, men her er der begrundet forventning om en ny virksomhed og arbejdspladser i 2022.

For iværksættere er der mulighed for at leje lokaler i Skovlund Erhvervspark. Så kan man komme godt i gang. Ved mangel af kapital er der en god mulighed ved Ølgod Liv Aps., som allerede et par gange har stillet kapital til rådighed her i området ved start af virksomhed. ProVarde hjælper gerne med rådgivning i forbindelse med opstart.

Med rådgivning af erhverv, herunder landbrug, i 35 år kender jeg vigtigheden af at indrette sig på de fremtidige udfordringer i tide. Jeg vil arbejde på, at Varde kommune er en god sparringspartner for erhvervslivet.

Per Thisted, byrådskandidat (V) - nr. 10 på Venstres liste Vibevej 11 6823 Ansager

vist 395 gange