torsdag 4 nov 2021 - Ansager
Op og ned på strukturaftalen
Læserbrev af Stig Leerbeck, medlem af Varde Byråd (V)

Det kan være svært at komme med kvalificerede bud på konkrete sager, når man ikke kender den oprindelige baggrund og historien bag. Jeg vil prøve at bidrage så godt jeg kan.

Jeg sad som medlem af Børn og Undervisnings-udvalget i perioden 2014-17, hvor processen hen imod strukturaftalen fandt sted. Jeg kan ikke referere fra udvalgsmøder og forhandlinger, men jeg er af den faste overbevisning, at havde vi ikke fremlagt et forslag, der anerkendte at skoler og overbygninger kan blive for små, ville skolerne i Horne og Starup samt overbygningerne i Ansager og Tistrup være fortid nu. De Konservative forlangte det så sent som i februar 2017 og de var ikke de eneste, der krævede øjeblikkelig nedlægning.

Derfor er strukturaftalen vigtig. Jeg forstår godt at man kan få den idé, at strukturaftalen medvirker til usikkerhed. Men man retter bager for smed. Det er jo ikke strukturaftalen, der skaber usikkerheden, men derimod det faktum, at der nogle steder er for få børn. Man kan vælge at kigge den anden vej, men før eller siden vil en eller anden spareøvelse i en sen nattetime på et budgetseminar føde idéen om at hive nogle penge hjem på en lukning af en skole eller en overbygningsklasse. Sådan var det før 2017 og sådan bliver det igen, hvis vi opgiver strukturaftalen.

I stedet valgte vi, at give lokalsamfundene en chance med en tidlig advarsel. Den er grebet både i Horne og Ansager, hvilket viser, at aftalen virker præcist som den var tiltænkt.

Med venlig hilsen

Stig Leerbeck, medlem af Varde Byråd (V)
Stig Leerbeck, Porsevej 18, 6800 Varde
Mailto:stigleerbeck@gmail.com
Tlf: 40 43 08 98

vist 294 gange