tirsdag 2 nov 2021 - Ansager
Patricks bud hjemmeplejen
Læserbrev af Patrick Nielsen (L) Ansager

Jeg mener det er vigtigt at borgeren kan få et trygt og værdigt liv.

For mig er det vigtigt borgeren kan blive i sit hjem så længe de ønsker dette og det er muligt, det sikre vi med den nødvendige hjælp.

Når man som borger får besøg af hjemmeplejen er det ofte en fremmed man lukker ind i sit hjem, derfor mener jeg at vi har et ansvar for, at det er en lille gruppe plejere som kommer i hvert hjem.

Det betyder at selv hvis der er en sygemelding, så sikre man sig at det så vidt muligt er en plejer fra den respektive gruppe, som kommer og afløser så de ældre kender de ansigter der lukkes ind i hjemmet.

Fordelen ved at borgeren kender plejeren er også at plejeren har sin gang i hjemmet og ved hvor eks. støvsugeren er, samtidig med at plejeren har lettere ved at læse borgerens helbred og humør, og samtidig kan vurdere hvad borgeren har brug netop idag, måske bare en snak i 5 minutter mens medicinen gives.

I LokalListen mener vi at hjemmeplejen skal køre ud fra de lokale ældrecentre da det giver færre kilometer samt mindre sammensatte grupper af plejere.

Samtidig ser vi ingen grund til man har ansatte til, at fortælle det uddannede personale i hjemmeplejen, hvordan de skal pleje borgeren.

Det er vigtigt borgeren føler sig værdsat og i centrum når plejeren er på besøg.

Vi ønsker mere Ansvar, Frihed og Tillid til personalet, herudover mener vi man bør tilbyde personalet i hjemmeplejen 37 timer i ugen, fremfor de 30 timer som mange idag har. For på den måde at spare på vikartimerne.

Vi mener at planlægningen af vagterne skal ske af en fra det udekørende personale, selvfølgelig mod betaling for dette, det fungere andre steder - Så kan det også i Varde Kommune.

Det er dog vigtigt at sige at det skal være lettere, at få en plads på plejehjemmet når tiden er.

Jeg ønsker at tage udgangspunkt i LokalListens Ældrerapport - Se den nedenfor.

Patrick Nielsen
Fiskerivej 5B
6823 Ansager
LokalListen

Læs mere her: Ældrerapport

vist 413 gange