søndag 24 okt 2021 - Ansager
Fra RIKA til Skotland
Søndag den 24. oktober 2021 blev Ansager Rideklub ny sti indviet. En sti mange kan få glæde af.
Søndag den 24. oktober 2021 blev Ansager Rideklub ny sti indviet. En sti mange kan få glæde af. Foto: Karsten Madsen
Uden whisky ingen ridesti. I dag blev ridestien indviet ved Rideklubben Ansager med whisky og juice.

Den fond, der ejer de skotske whiskydestillerier Highland Park og Macallan, har støttet Rideklubben Ansager økonomisk i at anlægge en ridesti. Med god hjælp fra Smagsgalleriet og Inge Thisted kom kontakten med fonden i stand i forbindelse med en whiskysmagning.

På vejen rundt ad den 900 meter lange ridesti er der flere udfordringer, som træner motorik og balance for både hest og rytter. Stien kan også bruges til at gå en tur og særligt møntet på de yngre kan turen tages på kæphest, som kan lånes på stedet.

"Ridestien RIKA - Highland Park Trail" er det officielle navn på stien, der er opkaldt efter Inge Thisteds favoritwhisky.

Stien blev efter navngivningen afprøvet af mange af de fremmødte, som efter turen fik serveret pølser og brød.

Rideklubben er taknemmelig for den gode opbakning og store hjælp, den gang på gang nyder godt af. Læs nærmere i formandens tale nedenfor.

Karsten Madsen

Tale ved indvielse af ridestien

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde jer alle sammen velkommen til denne officielle indvielse af vores ridesti.

D. 20.9.2019 holdt Smagsgalleriet v. Inge Thisted og Allan's Diner whisky aften på Møllen, hvor account manager Morten Bahne fra Edrington Group fortalte den gode whiskys historie. Edrington Group ejer blandt andet whiskydestillerierne Highland Park og Macallan og er samtidig distributør af whisky fra blandt andet Bowmore og Jim Beam. Morten Bahne fortalte her om Edrington fonden, som støtter udvalgte projekter, også uden for Skotland.

RIKA fik med Inge Thisteds hjælp kontakt til Morten Bahne, og gode snakke ledte til en ansøgning på engelsk, om midler til at lave en ridesti på RIKA med ridepædagogiske udfordringer (TREC) Ridestien skulle være til glæde og gavn for alle, ikke mindst valgfagsholdene fra Kvie Sø Efterskole.

Vi ventede på svar fra fonden

Corona, Brexit og endnu en omgang Corona trak dog tingene ud. Men i december 2020 kom der godt nyt - Fonden ville støtte ridestiprojektet med 5000 €

Planlægningen gik i gang og der blev researchet på andre TREC ridestier.

Et langt VÅDT forår gjorde det umuligt at omsætte ideerne til virkelighed, men så snart det lod sig gøre, gik de mange frivillige i gang, og endelig står ridestien færdig.

Det er en 900 m lang ridesti med 11 TREC forhindringer, som kan udføres af alle i forskellige sværhedsgrader. Stien er sikret med udvendigt træhegn og nyt indvendigt hegn, så ridestien er sikker i forhold til vejen og stien kan græsses ned af rideskolens heste om natten og derved mindske behov for græsslåning.

Flotte skilte fra LJ REKLAME fortæller rytterne om opgavernes udførsel og formål.

Der er ydermere udarbejdet et læresæt til, med forskellige opgaver, således at man kan få udfordringer igen og igen på ridestien.

Stien kan også bruges af forældrene der venter mens barnet rider, man kan gå en tur med hunden og få lidt frisk luft. Eller af søskende, som kan nyde turen rundt med en af de søde kæpheste, der bor i stalden.

Fra RIKA til Skotland

Vi er dybt taknemmelige for den støtte vi har fået, lige fra den opmærksomme whisky nyder, til Inge Thisted og Morten Bahne. Sammen viste I vejen for RIKA direkte til Skotland. Tusind tak for det.

Vi vil i dag også takke for de andre støttede projekter, der har været på RIKA siden sidste ”komsammen”.

Det er jo altid farligt at nævne nogen - fordi der er fare for ikke at få nævnt alle. Vi vover alligevel pelsen. Vi vil gerne sige en STOR tak til Varde kommune - som har vist deres velvillighed til RIKA og foreninger generelt med deres støtte og renoveringspuljer. Og ikke mindst samarbejdet omkring jorden fra cykelstien til Kvie Sø. Vi synes, Varde kommune er godt på vej til at blive Danmarks bedste foreningskommune.

DIF/DGI har lavet flere Corona-puljer, og har støttet RIKA ved flere lejligheder. Senest har de bevilliget midler til en springbane og en pony – som vores superforhandlere Nanna og Line fik lavet til 2 ponyer Derudover har de ydet Coronastøtte for manglende indtjening i perioden med nedlukning. Mange tak for det.

RIKA er blevet certificeret i Dansk Rideforbund indenfor Elevskole - Bæredygtighed og Sikkerhed. Det er et kvalitetsstempel og viser at vi i samarbejde kan gøre foreningerne til et endnu bedre sted for alle at være.

Skovlund-Ansager Udviklingsråd og Mariefestivalforeningen har også støttet Rideklubben Ansager, og følger med i hvad der sker i området. Det sætter vi stor pris på. Tak for det.

Tak til de mange frivillige

Tilbage er så ALLE DE FRIVILLIGE. Blandt andet KURT. Vi har ikke mindre end 4 Kurt´er på RIKA som nærmest er i sving hver eneste gang de sætter deres fod på matriklen. Tak for det. Derudover er der ALLE DEM der bare siger ja - det kan jeg da lige gøre – det vil jeg gerne hjælpe med osv. Osv. TUSIND TAK FOR ALLE JER – også jer der er gift ind i RIKA via bestyrelsesmedlemmerne. Tak for tålmodighed og hjælp .

Den næstsidste tak i dag skal være til vores engagerede kasserer Rikke. Du har om nogen lagt et kæmpe stykke arbejde i denne ridesti – og i alle andre projekter her på RIKA. Fra resten af bestyrelsen og alle brugere af RIKA – TAK for dig!

Vi vil gerne fejre alle jer i dag med hotdogs og drikkevarer, igen et støttet projekt – denne gang fra DIF/DGI og Inge og Jens fra Smagsgalleriet i Ansager. Den sidste tak i dag skal gå til jer TAK!

Og selvom det var MacAllan der var hovednavnet ved den whiskyaften tilbage i 2019 - har vi valgt at opkalde stien efter Inges yndlingswhisky: Highland Park.

Ridestien hedder nu ”Ridestien RIKA – Highland Park Trail” (SKÅL i den whisky Inge har med plus æblejuice)

I er nu velkomne til at gå en tur med rundt på stien, bare kigge jer lidt omkring eller gå i pølsevognen og få lidt at spise og lidt at drikke.

Linda Chabert Christensen, formand for bestyrelsen

vist 515 gange