tirsdag 19 okt 2021 - Skovlund
Det kan være vanskeligt, at få øje på takken ...
Ansager Skole
Ansager Skole Foto: Karsten Madsen
Læserbrev om Ansager Skole af Kitty Gamkinn (K) Frifeltvej, Skovlund

Før kunne Ansager Skole sole sig i kommunens højeste karaktergennemsnit, den bedste økonomi og imponerende elevtal.

Den status var allerede i gang med at smuldre i 2017, imens vi sad i Skovlund/Ansager Hallen og fortalte partiet Venstre, om brændende kærlighed til skolen.

Ingen greb ind i skolens bekymrende udvikling. Handleplaner blev ikke fulgt og budgetterne blev ikke godkendt. Da jeg kom i skolebestyrelsen i 2018, mærkede jeg selv udfordringen i, at opnå indsigt i skolens økonomi.

3 måneder senere blev skoleleder opsagt og i Jydske Vestkysten tilkendegiver udvalgsformanden, Peder Foldager (V), at opsigelsen var grundet i underskuddet på 2 mio. kr. Beløbet, svarende til alle medarbejdernes løn hver fredag i et helt år, blev skolens eget problem.

Det fik selvsagt konsekvenser for elevtallet. Derfor foreslog Det Konservative Folkeparti at afskrive gælden i forbindelse med behandlingen af kommunens budget. Forslaget blev tilmed støttet af lokal Venstremand i et læserbrev. Men det ville Venstre ikke.

På trods af åbenlyse protester fra blandt andre skolebestyrelsen, skulle skole og SFO-bygninger også rives ned. Murene og legepladsen faldt da børnene vendte tilbage i skole efter nedlukningen. Og i dag taler udtrykket i skolegården for sig selv.

Nu skal skolens egen driftsøkonomi så belastes yderligere, hvis der skal være en legeplads igen.

Venstre har både vendt og væltet sten på Ansager Skole siden 2017. Og det kan være vanskeligt at få øje på takken for, at skolens by, sikrede Venstre et mandat - igen!

Kitty Gamkinn, Pilot og kandidat for Det Konservative Folkeparti til Varde Byråd og Regionsrådet

vist 906 gange