mandag 18 okt 2021 - Ansager
Debat: Hjælp til etablering af virksomheder i mindre byer
Læserbrev af Patrick Nielsen (L), Ansager

LokalListen mener at det er vigtigt man som kommune forsøger, at hjælpe iværksættere og erhvervsdrivende som ønsker at etablere en virksomhed i en mindre by.

Det kan være en smed, maler, elektriker, tømrer, fødevarevirksomhed, sågar et lager til en online shop. Virksomheder som kan give arbejdspladser og kan placeres i de mindre byer uden betydning for væksten.

Hjælpen kan bestå i:

Risikovillig kapital, Byggegrunde og Byggetilladelser

Her mener vi, at kommunen skal være behjælpelige for at vende den afvikling som er igang.

Det kan ske via en investeringsfond. Måske kan der findes lokale investorer, som er tilknyttet fonden, som så kan vælge om de vil investere i en given virksomhed.

En kommune med få velfungerende byer er ikke en sund kommune, derfor er det vigtigt at vende udviklingen.

I Ansager investeres 60 millioner i Dancann som er etableret i den gamle møbelfabrik. Det forlyder sig desuden, at slagteriet i Ansager omsider er solgt.

I Skovlund er der planer om at investere 40 millioner i Symbo, som vil forske i fremtidens fødevarer. Dette er en oplagt placering, fordi der jo i forvejen er flere fødevarevirksomheder i Skovlund.

Ifølge Varde kommunes hjemmeside er der erhvervsgrunde til salg i ikke mindre end 17 af kommunens byer. LokalListen mener, man bør gøre de mindre byer attraktive og markedsføre byggegrundene bedre.

Hvis du ønsker forandringer, så sæt krydset et nyt sted til KV21

Patrick Nielsen LokalListen

vist 442 gange