søndag 10 okt 2021 - Skovlund
Debat: Bøflernes Vandhul
Læserbrev vedr. kommunalvalg 2021 af Kristian Støjberg, Skovlund, Venstre

Som kandidat til det kommende byråd i Varde Kommune vil jeg have focus på kommunens 3 grundstoffer:

  • Hjernemasse
  • Muldjord
  • Initiativ

Varde kommune har brug for nye iværksættere og flere muligheder for at ”booste” eksisterende virksomheder. Det er måden at sikre kommunens økonomi, således at kommunen også fremover kan levere et seriøst servicetilbud.

En idé, som jeg vil forfølge, hvis min kandidatur veksles til en byrådsplads, er ønsket om en lokal ”Løvernes Hule” kaldet ”Bøflernes Vandhul.” Et projekt, som skal serviceres og sættes i værk af Pro Varde og Varde Kommune. Et projekt, som skal involvere tusindvis af beboere i kommunen, som risikovillige investorer.

Hvis cirka 20% af kommunens borgere afsætter Kr. 250 / mdr. på budgettet i et år, vil det blive til et beløb i størrelsesordenen 25 mio. kr. Et større beløb er selvfølgelig en mulighed.

Efter en bred annoncering og promovering på landsplan - inviteres iværksættere og flytbare virksomheder til ”Bøflernes Vandhul” (ved vandhullet er der liv og muligheder), som kan ligne Løvernes Hule. Her vil investorrepræsentanter tilbyde finansiering og sparring mod andel eller udbytte, eller afvise ansøger.

At få et sådant projekt til at lykkes vil selvfølgelig kræve involvering af en lang række mennesker. Der er fodarbejde til 25 byrødder, Pro Varde, ni udviklingsråd, borgerforeninger, handelsstandsforeninger m.fl. som har interesse i at få nye virksomheder til Varde kommune eller fremme eksisterende virksomheder.

Dette er ikke en ”Fiks og Færdig plan,” men idé til bearbejdning.

Vi har brug for iværksættere og flere succeser i erhvervslivet.

Kristian Støjberg, Venstre kandidat på plads 22

vist 394 gange