søndag 10 okt 2021 - Ansager
Debat: Vi har stadig høj fokus på skolerne!
Læserbrev af Patrick Nielsen, Ansager Lokallisten

Vi vil give skolerne ro, med den indtil nu førte politik, så er der stor risici for følgende:

  • På Ansager skole skal overbygningen nedlægges.
  • Horne skole skal nedlægges.
  • Vi frygter at hvis man fortsat fører samme politiske agenda, så vil vi se Tistrup skole kommer i søgelyset når special klasserne flytter ind til Jacobi skolen i Varde.

Problemet med at nedlægge hele skoler eller blot overbygninger er, at nye børnefamilier genovervejer om det er det rette valg at flytte til Horne eller Ansager.

Begge byer har meget at byde på, men hvis skolen nedskæres og færre flytter til byen, så er det et problem fordi befolkningen så kun bliver ældre, det giver over tid endnu færre elever. Det sætter sine spor på foreningslivet, fritidsaktiviteterne, men bestemt også indkøbs mulighederne.

Boliger

Det kan godt være at vi ser, stadig mere liv i Ansager, der er bygget lejligheder på Hejrevej.

Ikke siden 95 er der bygget lejemål i Ansager boligforening, det stod på imellem 1952 og 1995.

Der blev bygget nye huse på Egedalen, det er mange år siden der er bygget hele boligområder i Ansager.

Men skolen lider stadig af elevflugt, samt manglende indskrivelser, det ses tydeligt!

Giv skolerne fred

Elevtallet på Ansager skole er nede på 168 og 10 indskrevne elever i 0 klasse. 8 og 9 klasse er lagt sammen. Skolen er underlagt den nye skolestruktur med et krav om 24 elever i 7-8-9 klasse. Byrådet skal tage stilling hvert år om bibeholdelse af overbygning såfremt elevtallet er mindre.

Vi ønsker at skolerne skal have fred nu, i stedet for at det absolut skal vurderes årligt hvad der skal ske, og man alligevel ender med at se tiden an til næste år uden at handle, så er det et kæmpe problem. Fordi det er en stor sort sky der hænger over byen i den tid usikkerheden står på.

Lukkes Horne skole og overbygningen i Ansager, så bliver det negativt for hele Varde kommune, fordi huspriserne vil falde i disse områder, særligt hvis foreningslivet og indkøbet dør ud også.

Vi kan ikke blive ved med at se på, der skal handles!

Såfremt man ønsker en anden fremtid for landsbyerne, er det soleklart krydset skal sættes et nyt sted.

Vi skal have mere fokus på de små samfund det gælder ikke kun på skole området men helt generelt.

Mere ansvar, tillid og frihed!

Det er vores målsætning for skoler, daginstitutioner, ældrepleje og ældrecentre.

Økonomistyringen skal flyttes ud på stedet, ligesom det også er her procedurerne fremover afgøres. Det fungere ikke at beslutningerne træffes inde i Varde, langt væk fra hvor det sker.

Med hensyn til skolerne skal de drives og styres i et samarbejde, bestående af, en lokal skoleledelse, lærerstanden og forældrene. Formår de at arbejde sammen så er der ingen andre der formår at drive skolen bedre. Skolerne i hvert samfund kan have forskellige behov.

Patrick Nielsen, Ansager, Lokallisten

vist 724 gange