søndag 14 jul 2013 - Ansager
Mariefestival: Hvad skal der ske
Der siver information ud om Ansagers kommende festival, men hvad er der hold i. Ansager.info har været inviteret med til festivalmøde og her er, hvad der blev opsnappet fra pålidelig kilde.

Fredag 30/8

Festlighederne åbnes på torvet fredag kl. 15, hvor de over 300 musikerne ankommer i optog med trommer og fuld musik. Optoget har udgangspunkt i Mariehaven, men ruten ligger ikke fast endnu.

På Smagsgalleriets balkon vil en prominent lokal personlighed holde åbningstalen.

Anført af et festligt jazzband vil byen herefter fyldes med en overflod af musik og underholdning. Der vil være musik overalt i telte, i butikker og på gaden.

Der er gratis adgang til festivalen, dog skal man købe et armbånd, hvis man vil ind på de store scener på hotellet, Møllen og i Mariehaven. Men byen er fyldt af spillesteder, hvor man kan nyde musikken uden armbånd.

Musikken spiller til midnat fredag aften.

Lørdag 31/8

Lørdag går det løs igen kl 9. Omkring hallen er der lørdag meget at se på med veteranbiler, traktorpløjning og Ansager løbet.

På torvet er der arrangeret kræmmermarked.

Musikken fortsætter til midnat.

Søndag 1/9

Søndag indledes med gudstjeneste i kirken kl 9, hvorefter musikken igen går i gang rundt om i byen. Kirken bliver under festivalen også flittigt benyttet af især de mange sangkor, som alle giver koncert her.

Festen slutter af på den store scene i Mariehaven med et brag fra kl. 14-16.

Vikingerne kommer

Over for Mariehaven, på den anden side af jernbanedæmningen er der planer om en vikingelejr. Der bydes på fadøl og musik i vikingernes langhus og man kan se de gamle håndværk praktiseret. Mere om dette spændende festivalindslag senere.

Sideløbende med Mariefestivalen er der pælesidning på Egedalen, det er dog ikke en del af festivalen, men mon ikke man lister over og besøger hinanden.

Det var i meget store træk planen, som den ser ud nu, men der kan stadig ske ændringer.

Der vil løbende her på ansager.info komme mere information om spillesteder og praktiske forhold.

vist 847 gange