onsdag 23 jun 2021 - Ansager
Generalforsamling i AIF
Ansager IF har afholdt den årlige generalforsamling, hvor formand Birgitte Jacobsen fik genvalg

Forretningsudvalget har efterfølgende konstitueret sig således:

Birgitte Jacobsen, formand.
Gitte Soelberg, kasserer.
Lars Guldager Dyhr, sekretær/næstformand.

Formandens beretning:

Det er ikke så længe siden, at vi stod til sidste generalforsamling i september, og selvom vi er tættere på den normale dato denne gang, så vidner i dag også om, at det stadig er en speciel tid for idrætsforeninger. Det forgangne ”korte” år har i den grad også været præget af Corona, men sådan er det for alle, og vi har hele tiden valgt at sige, at vi må få det bedste ud af det, og så sørge for, at vi står stærkt, når vi er ude på den anden side – og det krydser vi fingre for, at vi snart er, så vi kan fokusere på alle de gode ting, som vi også har gang i her i AIF.

Tag for eksempel badminton, som stadig oplever en fantastisk opblomstring, som i høj grad skyldes Susanne Skou Kristensen, der har leveret en helt fænomenal indsats, når det gælder om at få børnene til at spille badminton. Faktisk har det vakt så stor opmærksomhed, at hun også blev tildelt prisen som Årets Ildsjæl af DGI, og det synes jeg lige, at vi skal give hende en stor hånd for. Det er et vildt imponerende stykke arbejde, og det er så tydeligt, at Susanne brænder for både badminton og børnene.

Idrætsgrene som gymnastik og håndbold har i den grad også været ramt af, at der er og har været mange restriktioner i forhold til indendørs idræt, men det er bare dejligt at se, hvordan der bliver arbejdet videre med tingene, og det har været helt fantastisk at se, hvordan de for eksempel har flyttet træning om på stadion, når de ikke har haft mulighed for at være indenfor. Der er noget ganske særligt over en dag, hvor alle idrætsgrene i alle aldre træner på græsset deromme, og det har været til at blive helt varm om hjertet af at se de voksne gymnastikpiger sammen med børn, der spiller badminton og håndbold, og så er alle fodboldspillerne der også. Generelt for de afdelinger, så er der flot opbakning og dygtige ledere, som glæder sig til, at de kan bruge kræfter på kampe og opvisninger igen.

Nu håber vi, at der bliver tale om en nærmest normaliseret sæson fra efteråret, så vi kan få gang i den sædvanlige træning igen, og vi har et stort ønske om, at vores hal får gode betingelser fremadrettet. Der har været en del uro omkring hallen, men vi har en rigtig god dialog med den nye bestyrelse, og alle har et ønske om, at der kommer masser af liv og aktivitet heroppe. Derfor kigger vi fremad sammen, og vi glæder os over, at der er udsigt til et godt og konstruktivt samarbejde, hvor hallens bestyrelse vil gøre plads til alle foreninger.

Et af de nye tiltag, som også får positiv indvirkning på hallen, er vores nye ITL-linje i fodbold sammen med skolerne i Ansager og Skovlund. Her får eleverne også mulighed for at træne indendørs i vinterperioden, og det glæder mig, at vi har et dedikeret trænerkorps, som er villige til igen at være med på et nyt initiativ. Her er det også på plads at takke Uffe Lysholt Hansen og Lars Guldager Dyhr, der har stået for ansøgningen og planlægningen, og det er et vildt spændende initiativ. Derfor tror jeg også på en god fremtid for vores fodbold, selvom vi har været lidt ramt på det sportslige igen. Nu er der ny trænerkonstellation på plads i skikkelse af Lars Guldager Dyhr og Jonas Kortsen, og der er mange unge spillere, så det peger i den rigtige retning. Derfor kan vi sige tak for et godt samarbejde til de tidligere trænere, og så ellers kigge mod fremtiden, hvor vi også har nogle fine børneårgange, der er godt på vej. De har alle fået meget bedre betingelser på et stadion, hvor der er sket gode forbedringer af faciliteterne, mens vi har ligget stille, og jeg synes helt overordnet, at vi har en idrætsforening, der er kommet godt igennem den foreløbige tid med Corona.

Fremadrettet kigger vi selv på, om vi kan lave flere aktiviteter for byens borgere, og vi kigger også på, om vi skal etablere nye sociale begivenheder, når ikke der længere er Mariefestival. Den beslutning har vi bakket om, for der var ikke grund til at fortsætte i det nuværende regi, hvis man har andre planer, og vi ønsker den nye Maries Festival held og lykke på vejen. Vi tager det gode med fra de år, hvor vi har samarbejdet, og selvom AIF også har investeret betragteligt i Mariefestival, så ser vi det som positiv oplevelse, der har været godt for byen.

Det vil vi altid gerne være med til at skabe, og vi har heldigvis en sund økonomi, som vi har haft stort fokus på i den forgangne periode. Vi har indledt samarbejde med en ny, dygtig revisor, som hjælper os meget, ligesom det har haft stor betydning, at det har været muligt at søge kompensationsordninger. De forskellige afdelinger skal sammen med resten af Forretningsudvalget også have stor ros for at være meget opmærksomme på at få tingene til at hænge sammen, og det er en fornøjelse at arbejde sammen med mennesker, der brænder for klubben, børnene og deres idrætsgrene. Derfor vil jeg godt bede jer alle sammen om at give alle vores frivillig ledere en stor hånd her til afslutning.

Formand for AIF, Birgitte Jacobsen

vist 1782 gange