torsdag 6 maj 2021 - Ansager
Konfirmation 2021
Konfirmation
Konfirmation Foto: Folkekirken
Hvornår er der konfirmation i Skovlund og Ansager Kirker, har mange spurgt om!

Og ja, sagen er den, at under normale omstændigheder ville konfirmanderne i de to kirker være blevet konfirmeret i begyndelsen af maj-måned. Men sådan er det ikke i år - desværre!

I januar, under den hårde nedlukning, blev menighedsrådene i Skovlund og Ansager enige om, at konfirmationerne for andet år i træk skulle flyttes til efter skolernes sommerferie.

Begrundelse var en bekymring for om konfirmationerne ville kunne bliver afviklet under ”normale” forhold allerede i maj, både hvad angår gudstjenesten i kirken, men også den efterfølgende fest. Det var vi ikke sikre på, om kunne lade sig gøre, og derfor er konfirmationerne flyttet til lørdag d. 28. august kl 10.00 i Skovlund og søndag d. 29. august kl 10.00 i Ansager.

Menighedsrådene og præsten ønsker at giver konfirmanderne en god konfirmation, under så normale forhold som muligt. Og en konfirmation uden eksempelvis salmesang, eller med et meget begrænset antal gæster, synes vi ikke lød som den bedste version af en konfirmation. Forhåbentlig ser det helt anderledes ud i august.

Allerede nu må vi igen synge i kirkerne - og det er en stor glæde. Og forhåbentlig når vi når slutningen af august og konfirmanderne skal sige deres ja i kirke, vil situationen for os alle være bedre, og mere normaliseret.

Sognepræst Trine Lydeking.

vist 769 gange