mandag 12 apr 2021 - Ansager
FDF Ansager 75-års jubilæum
I 2021 fejrer FDF-Ansager 75 års jubilæum
I 2021 fejrer FDF-Ansager 75 års jubilæum Foto: FDF
Den 16. april 1946 blev FDF i Ansager oprettet. Det er 75 år siden så 2021 er et jubilæumsår

Vi skulle jo have inviteret gæster fra nær og fjern til en festlig dag. Vi skulle have hilst på tidligere medlemmer, tanter, kredsledere, ledere, bestyrelsesmedlemmer. Vi skulle have besøg af vores sponsorer, af hele byen og andre kredse, – det skulle være fantastisk, farverigt og festligt!

I 1946 blev FDF Ansager stiftet af bl.a. Førstelærer K. Vad Jensen, foreningens første formand, og Smed Christian M. Christensen. FDF var på dette tidspunkt kun for drenge. Kæft, trit og retning samt marchøvelser har helt sikkert været på programmet, da forbundet af sine medlemmer krævede at de levede efter ordene: ”Ret ryggen og tal sandhed”.

D. 1.10.1960 blev FPF, kun for piger, oprettet i Ansager. En af foregangskvinderne for dette projekt var Ingrid Christensen, Smedens kone. De to, ”Smeden” og ”Smedinden”, har sat et kæmpe præg på FDF Ansager, - faktisk næsten op til 2002 hvor de begge døde med få måneders mellemrum.

I 1970 blev ”Hytten” på Kanalvej, bygget af frivillige, - og i 1989 kom der en tilbygning på, så ”Hytten” fik det udseende den har i dag. I 2019 blev der bygget et større skur til vores materialer og lejrudstyr. Vi har i dag nok byen bedste grund og udsigt.

FDF Ansager anno 2021, er en helt anden størrelse end i 1946. Vi er 72 medlemmer hvoraf de 20 er ledere. Vi har stadig en masse på hjertet for børn og unge, men det formidles på en måde så det forhåbentlig er sjovt for både børn og voksne. Og et godt grin er aldrig i vejen. FDF er et specielt sammenhold. Det er her man lærer børn at kende, som råber ”Heeej Inga” på lang afstand når man kommer gående, det er her man finder venner – og måske endda den bedste, det er her lederhygge når nye dimensioner!

Jubilæumsåret skal udnyttes. Vi er ved at få lavet tegninger til en større renovering af Hytten. Nyt køkken og nye toiletter, - det er ingen luksus. Vi har selv fået sparet lidt penge sammen, men vi skal i gang med at søge diverse fonde. Vi glæder os til at komme i gang.

Vi kan ikke holde den Jubilæumsfest vi ønskede os. Men vi vil holde os unge og friske til vi bliver 80. Så knalder vi den fest af!

På vegne af FDF Ansager

Inga Matthiesen, formand

vist 685 gange