fredag 26 mar 2021 - Ansager
Glæd dig til Påskens festlige gudstjenester
Ansager og Skovlund kirke fejrer påsken med musik i kirken
Ansager og Skovlund kirke fejrer påsken med musik i kirken Foto: Pixabay Copyright
Et overblik over påskens gudstjenester i Ansager og Skovlund kirker med musikindslag ved næsten alle helligdage.

Selvom Corona restriktionerne stadig begrænser kirkens aktiviteter, fejrer vi påsken i Ansager og Skovlund med et særligt gudstjeneste program. Der vil være unge klassiske musikere fra Esbjerg og omegn, der medvirker ved de forskellige gudstjenester.

Palmesøndag er begyndelsen på den hellige og stille uge. Her medvirker den unge bassanger Jarosław Kałas, som bliver akkompagneret af kirkernes organist Ruben Karschnick. På programmet står Hugo Wolfs „Auf ein altes Bild“, som henviser til Jesus død på korset, efterfulgt af J. S. Bachs påskekoral „Es ist vollbracht“. Gudstjenesten afsluttes med Antonín Dvořáks „Ave Maria“ for solosang og orgel.

Skovlund kl. 9 / Ansager kl. 10.30 ved Thea Køllgaard Olsen

Skærtorsdag har vi valgt, at lave en aftengudstjeneste, da disciplenes sidste måltid med Jesus finder sted om aftenen. Her medvirker Daniella Flórez, som synger alt-arier fra G. B. Pergolesis „Stabat Mater“ - et større værk, som kan høres langfredag i næsten sin fulde længde. Her præsenterer vi allerede nogle satser, som ikke kunne komme med i langfredags gudstjenesten pga. tidsbegrænsningerne. Nanna Rask Olesen (violin) og kirkens organist akkompagnerer.

Ansager kl. 19 ved Thea Køllgaard Olsen

Langfredag holder vi en liturgisk musikgudstjeneste med syv satser fra Pergolesis „Stabat Mater“. De høres på skift med læsninger fra bibelen. Stabat Mater er en passionssalme fra middelalderen og skildrer Marias smerte, mens hun står ved korsets fod. Den har været inspiration til musikalske fortolkninger af mange komponister, bl. a. Rheinberger og Dvořák. Værket er skrevet for sopran og alt og bliver sunget af Louise Sørensen og Daniella Flórez. I originalversionen bliver sangerne akkompagneret af et lille orkester. Vores „orkester“ består af kirkens organist og Nanna Rask Olesen på violin.

Skovlund kl. 9 / Ansager kl. 10.30 ved Thea Køllgaard Olsen

Påskedag er en festdag med forløsningen efter påskeugens drama og der er stor glæde over Jesu opstandelse. Præsten har valgt nogle kendte påskesalmer og organisten trækker (næsten) alle registre, for at fylde kirken med festlig musik.

Ansager kl. 9 / Skovlund kl. 10.30 ved Thea Køllgaard Olsen

2. Påskedag er den sidste helligdag i påsketiden. Vi afslutter påskens fejring ved at synge „Krist stod op af døde“ og „Hil dig, Frelser og Forsoner“. Desuden medvirker Nanna Rask Olesen på violin og spiller forskellige kompositioner over kendte salmemelodier sammen med kirkens organist.

Skovlund kl. 10.30 ved Thea Køllgaard Olsen

Ruben Karschnick, organist ved Skovlund og Ansager kirker.

Covid 19

I Ansager kirke må der indtil videre være 27 personer i kirken foruden personalet. I Skovlund må der være 21 personer. Husk mundbind indtil du har fundet en plads.

vist 404 gange