lørdag 9 jan 2021 - Skovlund
Mindeord over Aage Ladefoged, Skovlund
Torsdag 31. december 2020 takkede Aage Ladefoged fra Skovlund af

I en alder af 99 år, blev livets skjorte også i dette tilfælde for kort. Men imponerende at komme så tæt på de 100 år. Så vidt jeg har forstået, var han aktiv (Skovlund Sognearkiv) til umiddelbart efter 99 års fødselsdagen i marts 2020 - dette skal jeg dog ikke kloge mig på.

Nogen nær og mangeårig relation til Aage havde jeg ikke. Dette til trods, var han en person, som gjorde indtryk. Gennem en årrække traf vi hinanden i forbindelse med ophold på Løgumkloster Refugium. Første gang i juli 2007, sidste gang i juli 2013. Selvom der var stor aldersforskel (jeg er netop fyldt 50 år), var kemien der bare.

Gennem årene blev det til mange interessante samtaler. Aage var meget vidende - det gælder vel de fleste pensionerede lærere? Når vi var på udflugter (Løgumkloster Refugium som udgangspunkt), kunne han berette en hel masse om dette og hint. En fantastisk fortæller, som jeg gætter på i sin tid var en fantastisk lærer. Når vi kørte med bus, var det ofte nærliggende, han og jeg sad ved siden af hinanden, eftersom vi begge var på egen boldgade.

Når vi de pågældende somre - med undtagelse af 2011, hvor vi var der i maj - gæstede Løgumkloster Refugium, sørgede Aage altid for at booke jule- og nytårsophold. For han holdt endvidere jul og nytår på stedet, sammen med en masse andre. Fast tradition i årevis, med ankomst 22. december og afrejse 2. januar. Når han om sommeren fortalte, at nu havde han booket plads til den kommende jul og det kommende nytår, fik man også lige historien om, hvordan og hvorledes med hensyn til offentlig transport mellem Skovlund og Løgumkloster i december måned. Hvor langt op i tiden, han blev ved med at komme til Løgumkloster til jul og nytår, ved jeg ikke.

Mindes med glæde, smil og vemod mange gode stunder med Aage. Takker ærbødigst herfor.

Æret være Aage Ladefogeds minde.

Johannes Larsen
Mellemleddet 23 B, 1. mf.
5300 Kerteminde

9. januar 2021

vist 307 gange