torsdag 13 jun 2013 - Ansager
LAG: Årets Lokale Landsby 2013
Skal vores landsby kåres til ”Kommunens Landsby 2013”?

Den Lokale Aktionsgruppe – LAG Varde – vil i samarbejde med Varde Kommune kåre årets lokale landsby år 2013. Vinderen får 10.000 kr. fra LAG Varde og Varde Kommune fejrer landsbyen med en indgraveret messingplade, med musik af Varde Garden og med en flagallé.

Ansøgningsfrist 13. august og ansøgninger skal sendes til lokalsamfundskonsulent Hanne Jespersen, Bytoften 2, 6800 Varde eller pr. mail til haje@varde.dk

Eventuelle spørgsmål kan rettes til ovenstående på 7994 7963.

Vinderen går automatisk videre til den landsdækkende konkurrence: Årets Landsby 2013, der er udskrevet af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark.

Temaet for 2013 er: ”Landsbysamfund i udvikling gennem mere bosætning, flere arbejdspladser og bedre kommunikation”.

Afgørende for mere liv på landet er bosætning af nye borgere – arbejdspladser ved iværksættere, håndværk, småindustri, hjemmearbejdspladser – hurtigt bredbåndsnet (fibernet), mobildækning. ”Landsforeningen Landsbyerne i Danmark” ønsker med temaet i år at sætte fokus på 3 afgørende, fysiske områder for mere vækst og udvikling i vore landsbyer og landdistrikter: Bosætning, arbejdspladser og kommunikation.

For at gøre det muligt for lidt større landsbysamfund at deltage, er antallet af landsbybeboere i år sat til 1500 (tidligere 1000 beboere).

Vinderen kåres på LAG Vardes bestyrelsesmøde den 21. august, og får umiddelbart derefter besked.

Dato for festligholdelse, i løbet af efteråret, aftales direkte med vinderlandsbyen.

LAG Varde

vist 277 gange