søndag 30 aug 2020 - Ansager
Nu kan dit projekt søge støtte fra Norlys Vækstpulje
El-færge-projektet, der også går under navnet E-ferry, fik 375.000 kroner i støtte fra Vækstpuljen til national udbredelse af viden om projektet på Ærø.
El-færge-projektet, der også går under navnet E-ferry, fik 375.000 kroner i støtte fra Vækstpuljen til national udbredelse af viden om projektet på Ærø. Foto: PR
Norlys Vækstpulje vil uddele mere end 30 mio. kr. frem mod april 2021, og fristen for første ansøgningsrunde er den 15. oktober

Vækstpuljen skal give værdi tilbage til Norlys’ andelshavere ved at støtte innovative tiltag og aktiviteter, som bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling.

Norlys blev til i en fusion mellem SE og Eniig i 2019, og som et led i fusionen blev det aftalt, at der skulle oprettes en Norlys Vækstpulje. Puljen åbner i slutningen af august for ansøgninger til den første uddelingsrunde, og fristen for at søge er den 15. oktober.

- Norlys Vækstpulje vil støtte tiltag og aktiviteter, som kommer vores godt 700.000 nord-, midt-, syd- og sønderjyske andelshavere til gode. Vi lægger stor vægt på fortsat at være nærværende og synlige lokalt i takt med, at vi bliver større. Vækstpuljen er et vigtigt element i det, siger Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys.

Ny mulig håndsrækning til midt- og nordjyske projekter

SE har gennem de seneste fem år støttet et hav af gode projekter gennem vækstpuljer i det syd- og sønderjyske samt i det tidligere Nyfors-område i Nordjylland. Nu får andelshaverne i det tidligere Eniig i Midt- og Nordjylland også chancen.

- Vi har jo set, hvilken forskel SE’s vækstpuljer har gjort for lokalområderne. Derfor er det helt naturligt for os at bringe dette tiltag med ind i Norlys, hvor det kan komme endnu flere til gavn. Alle lokalområder har noget, der gør dem til noget særligt. Med vækstpuljen kan vi være med til at styrke dem hver især i det, der er vigtigst for dem, der bor der, siger Jens Erik Platz videre.

Helt grundlæggende støtter Norlys Vækstpulje innovative ideer, foreningslivet og andre former for fællesskaber, idræts- og kulturlivet, ideer, der skaber nye arbejdspladser, forsknings- og formidlingsprojekter og andre almenvelgørende formål.

Pressemeddelelse

vist 335 gange