onsdag 5 aug 2020 - Ansager
Håndbold: SA HK i samarbejde om 3. divisionshold
Ribe HK og SA HK indgår samarbejde om holdfællesskab for 3. divisions damer

Ribe Håndboldklub og Skovlund Ansager Håndboldklub etablerer til sæsonen 20/21 holdfællesskab for 3. divisions damer under navnet SA Ribe HK. Målet er at skabe et slagkraftigt hold, der kan spille med om oprykning til 2. division.

Det nye holdfællesskab kommer til at træne og spille kampe i både Ribe Fritidscenter og i Skovlund Ansager Hallen. En del af træningerne bliver sammen med Ribe HK’s talentfulde U19 piger, således holdet får stærk sparring og U19 pigerne vil få en masse læring fra de mere erfarne divisionsspillere. Samarbejdet er etableret på baggrund af, at Ribe HK står med licensen til et 3. divisionshold, men ikke har spillermaterialet til divisionshåndbold. SA HK har et stærkt spillermateriale, men efter det afbrudte samarbejde med Ansager IF og den mistede licens, måtte forvente at skulle starte op fra serie niveau.

”Vi har efter vores afbrudte samarbejde med Ansager IF vurderet på, hvilke muligheder vi kunne have for at fortsætte det stærke elitearbejde, som vi har etableret over de seneste år. Vi fik kendskab til, at Ribe HK stod overfor udfordringer med at stille et slagkraftigt hold, som vi jo reelt har spillerne til. Derfor kontaktede vi Ribe HK med henblik på, om de kunne være interesserede i at samarbejde med os”, fortæller formand for SA HK, Søren Brorsbøl. ”Heldigvis var Ribe HK interesseret i et samarbejde med os, så vi kan fortsætte divisionshåndbolden i Skovlund Ansager Hallen”, fortsætter Søren Brorsbøl.

Henrik Clausen, formand for Ribe HK, fortsætter: ”Vi glæder os meget over henvendelsen fra SA HK, da det giver os muligheden for at fortsætte dame-divisionsholdet i Ribe. Vi har en meget talentfuld ungdomsafdeling, og det er vigtigt, at vores talentfulde piger har et divisionshold at se op til, og samtidig for U19 pigernes vedkommende at få mulighed for at træne sammen med divisionsdamerne”.

Henrik Clausen lægger ikke skjul på sin begejstring over, at det samtidig bliver et meget stærkt hold, der bliver etableret: ”Vi har ambitioner om, at holdet skal spille med om oprykning til 2. division, og med en lang række spillere, som både har erfaring fra Liga, 1. division og 2. division, så venter der nogle spændende kampe i Ribe Fritidscenter”.

De to klubber har en fælles plan med projektet, hvor det sportslige ansvar lægges i hænderne på den sportslige ledelse fra SA HK, mens der etableres et samarbejdsudvalg med 2 repræsentanter fra hver klub.

”Vi har haft en række møder hen over sommeren, for at sikre fælles konsensus omkring samarbejdet, vi har diskuteret hvor der skal trænes, spilles kampe og ikke mindst de fælles målsætninger”, udtaler de 2 formænd samstemmende. ”Vi har stor respekt for det sportslige set-up, som SAHK har etableret”, udtaler Henrik Clausen. Søren Brorsbøl fortsætter: ”og vi har stor respekt for den fantastiske ungdomsafdeling Ribe HK har opbygget de seneste år”.

Med respekt for hinandens styrker, er der lagt op til et spændende samarbejde mellem de 2 klubber, som indtil videre er gældende for en sæson.

Pressemeddelelse

vist 1146 gange