mandag 3 aug 2020 - Ansager
En stor dag på RIKA
RIKA har besøg af 30 børn fra hele kommunen og masser af frivillige hjælpere.
RIKA har besøg af 30 børn fra hele kommunen og masser af frivillige hjælpere. Foto: Kitty Gamkinn og Finn Hyldahl Petersen
Der var flag i alle 3 flagstænger på RIKA i dag søndag, for vi havde inviteret gæster

I samarbejde med Varde kommunes VAKS program, havde vi stykket en rigtig RIDESKOLE DAG sammen, fra kl. 10-18. 30 børn blev lynhurtigt meldt til, og vi måtte desværre afvise rigtig mange.

Det kræver forberedelser at lave en god dag for så mange børn i så mange timer. Og på RIKA gav det ekstra travlhed. Vi var nu så tæt på at få vores indvendige 20*60 m ridebane færdig, at dagen i dag blev vores deadline. Og vi nåede det - en stor dejlig, lys ridehal, med ny bund og flot barriere. TAK til alle sponsorer, dedikerede frivillige og støtter, dette var på ingen måde muligt uden jer.

De tilmeldte børn og unge ankom

De mange frivillige var klar da deltagerne fra nær og fjern dukkede op kl. 10. Der kom børn og unge med vidt forskellige forudsætninger. Nogen havde redet i flere år, andre kun prøvet en enkelt trækketur.

Anne-Mette gav en super god introduktion om heste. Anatomien blev gennemgået, og hesten Gucci stod tålmodigt model med posters på de forskellige kropsdele.

Rundt på rideskolen var der gemt forskellige poser med alt fra alm. foder, salt, gulerødder, kløver etc. for at gennemgå hvilken mad der gør hesten glad, og hvilken mad der ikke gavner hestens ve og vel. Alle børn var meget optagede af emnet.

Derefter fik de alle lov til at hjælpe med at muge ud, give hø og sammen med de frivillige trække heste og ponyer ind fra foldene.

Uden mad og drikke ...

Nu blev det frokosttid. Pølsehorn, paninies, gulerødder og æbler blev nydt og så var vi klar til eftermiddagens workshops, opdelt i 2 hold:

  • Hold 1 skulle strigle, sadle op og ride. Der var bygget en agilitybane i den ene ende af hallen og i den anden kunne man enten trækkes eller vove sig ud i trav.
  • Hold 2 skulle fremstille deres egen kæphest, og der blev klippet, syet, stoppet og ikke mindst drømt og navngivet på deres helt egen hest.

Efter eftermiddagens saft, boller, kage, frugt og kokossnacks byttede holdene.

Trætte børn efter en begivenhedsrig dag

Til slut blev kæphestene afprøvet, og det var røde kinder og glade trætte børn der mødte forældrene. Mange kom fra det vestlige Varde kommune, og flere familier benyttede sig af at fortsætte til Pandekagehuset Kvie Sø og hygge videre.

Dette minder om en rigtig RIDESKOLE DAG på RIKA, hvor der altid er glæde, hjælpsomhed, kreativitet og stor interesse i hestenes bedste der er i højsædet. De mange frivillige kunne rydde op og glædes over positiv feedback.

Tak til alle for en dejlig dag på RIKA.

Navn: Maria Ravn - Alder: 9 år - Bor: Nr. Nebel - Har du redet før: Ja, 5 år. - Hvem red du på idag: Legolas - Har du haft en god dag: Ja. - Hvad var sjovest: At ride. - Hvilket dyr er dit yndlingsdyr: Heste.

Navn: Aleksander - Alder: 8 år - Bor: Starup - Har du redet før: Nej. - Hvem red du på idag: Walde - Har du haft en god dag: Ja. - Hvad var sjovest: At ride. - Hvilket dyr er dit yndlingsdyr: Hest og kanin.

Navn: Ditte Pedersen - Alder: 15 år - Bor: Outrup - Har du redet før: Ja, 4-5 år. - Hvem red du på idag: Bubber - Har du haft en god dag: Ja. - Hvad var sjovest: At ride, men det var også hyggeligt at lave kæpheste. - Hvilket dyr er dit yndlingsdyr: Hest og hund.

Navn: Mathilde L. Nielsen - Alder: 8 år - Bor: Tistrup og Lunde - Har du redet før: Ja, 1 år. - Hvem red du på idag: Ramando - Har du haft en god dag: Ja. - Hvad var sjovest: At lave sin egen kæphest.- Hvilket dyr er dit yndlingsdyr: Hest og hund.

Se 16 andre fotos ved at klikke på fotoet aller øverst på siden.

vist 476 gange