fredag 5 jun 2020 - Ansager
Inspiration: Få en have fuld af sommerfugle
Ønsker du at skabe gode livsbetingelser for sommerfugle i din have? Mange sommerfuglearter har det vanskeligt i den danske natur, og de behøver al den hjælp, de kan få for at overleve. Få inspiration til at skabe gode livsbetingelser i din egen have.
Ønsker du at skabe gode livsbetingelser for sommerfugle i din have? Mange sommerfuglearter har det vanskeligt i den danske natur, og de behøver al den hjælp, de kan få for at overleve. Få inspiration til at skabe gode livsbetingelser i din egen have. Foto: PR
Gør haven indbydende for sommerfuglene ved valg af de rette planter

Vores natur har det svært i disse tider. Bare i de seneste 30 år, har vi mistet næsten 80% af insekterne. Især sommerfuglene og bierne er hårdt trængt på grund af manglende levesteder.

Vi kan allesammen være med til at hjælpe dem.

Sommerfugleeksperten Michael Stolze har netop udgivet sin nye bog om "Sommerfuglehaven". I samarbejde med Mona Klippenberg og Susan Trolle, har han lavet en fantastisk og inspirerende bog om, hvordan man kan omdanne sin have til et "eldorado" for sommerfuglene.

På de godt 230 sider fører Michael Stolze dig let forståelig igennem, hvordan man gør haven indbydende for de skønne væsener ved valg af de rette planter, nektarplanter for de voksne individer, såvel som foderplanter for larverne.

Endvidere er der en udførlig gennemgang af, hvilke danske sommerfuglearter man kan være heldig at se i den naturvenlige have, forklaret i tekst og illustreret med flotte fotos.

Vores kommune er med i "Vild med vilje", et projekt, der går ud på, at skabe mere mangfoldighed (biodiversitet), og med denne bog får du som haveejer, et supergodt redskab til at komme i gang i din egen have.

Har dette skriv vækket din interesse og lyst til at gøre noget for vores trængte natur, så kan bogen bl.a. købes her: Sommerfuglehave af Michael Stoltze - Hæftet Bog - Gucca.dk"

Hugo Nissen

vist 1052 gange