fredag 29 maj 2020 - Ansager
AIF Håndbold: "Der er altid to sider"
Læserbrev af Aase Held som forælder, træner og tidligere bestyrelsesmedlem

Jeg vil gerne lige fortælle, hvordan min tilknytning er til SIF Ansager håndbold.

Jeg er startet med det første barn i klubben for 19 år siden og har siden da været en stor del af klubben. Nu er jeg dér, at jeg har tre børn (seniorspillere), været træner i mange år i klubben (også sidste sæson), samt været i håndboldudvalget ad to omgange. Jeg forlod det nuværende udvalg i denne sæson, af personlige årsager.

Helt klart mener jeg, at jeg skal fortælle om hvad der sker i klubben, når man ikke er en del af udvalget, men er træner og har tre børn der spiller helhjertet for klubben.

Synspunkt fra tidligere bestyrelsesmedlem

Da alt dette startede i april måned var jeg meget chokeret og havde absolut ikke den fornemmelse, at Eliten længere er et problem.

I starten af denne sæson sad Elite - og breddeudvalget til et møde. Her blev vi alle enige om, at vi vil samarbejde. Eliten har aldrig sagt, at herreseniorspillere skal spille i Ølgod for at give mere plads til divisionsholdet. Der kom forskellige ideer/forslag op. Bl.a. blev der omtalt, at der er en mulighed for de herrespillere, som gerne vil mere end dét vi har i Ansager, kunne spille i Ølgod, med henblik på et evt. samarbejde mellem klubberne. Vi blev alle hurtig enige om, at det skulle vi ikke og dermed ville forblive som det var før, hvorved forslaget faldt til jorden. Der blev på intet tidspunkt dikteret fra Eliteudvalget at herrerne SKAL spille i Ølgod.

Under det første møde blev der også talt om, hvilke aktiviteter der skulle bruges frivillige hjælpere til. Det mener bredden jo at alle skal deltage i. Realiteten blev dog lidt noget andet. Alle Divisionsdamer stillede op med frivillig hjælp uden at spørge om, hvad de får ud af det - det var en selvfølge at hjælpe. Derimod var det altid svært at finde herresenior, hhv. damesenior spillere til at hjælpe. Der skulle hele tiden flere opfordringer til inden de deltog (selvfølgelig kan ikke alle spillere skæres over en kam, da de samme sædvanlige få spillere fra bredden hjalp til). Jeg kan kun sige, at Eliten har prøvet at samarbejde, men i sidste ende virkede det til, at bredden havde en anden plan.

Dét der konstant kom på talefod var, hvad elitespillerne får, som breddespillerne ikke får. Efter bestyrelsens mening får de både sponsorbiler, træningsdragter, bold, fri fitness…. Det virker som en ren misundelse.

Jeg ved, at Elitespillerne ikke får noget foræret. De spillere, der har en sponsorbil betaler for den. Træningsdragten er til lån (spiller du ikke mere på holdet, bliver dragten overleveret til nye spillere) samt divisionsholdet har en del bolde til træning, som ikke er spillernes egen bold og fitness… nej det betaler de skam selv.

Så hvorfor er dette hele tiden omdrejningspunktet i bredden?

Synspunkt som træner

Jeg og min søn har i denne sæson været træner for et børnehold. Det har været fantastisk at arbejde med børnene og have forældrenes opbakning. Udover forældre har vi også brugt både herresenior spillere, divisionstrænerne og divisionsspillerne til at være en del af træningen.

Da vi ikke var særlig mange spillere, gav vi divisionsholdet lov til at bruge den ene halvdel af banen til deres tekniske træning. Vi har i fællesskab fundet ud af den løsning og der var absolut ingen der dikterede hvornår elitespillerne måtte være i hallen. Tværtimod blev der, hver gang, inden træning aftalt hvornår vi brugte hele hallen for at spille kamp mod hinanden. Det hele fungerede bare. Så hvis der er nogen der har sagt, at det gik ud over mit børnehold, er det absolut ikke rigtigt. Tværtimod skaffede jeg en ekstra træning i Skovlund til vores spillere, da de efterspurgte to træningstider, hvilket breddeudvalget ikke kunne skaffe til os.

Synspunkt som forældre

Som forældre kan jeg kun fortælle, at jeg har haft to spillere på divisionsholdet og en herreseniorspiller der har spillet for deres moderklub med hele hjertet.

De har trænet sammen både damer og herrer, hvilket virkede til at det var rigtig godt. Min dreng har trænet med divisionsspillerne, som han altid fik mulighed for. Der skal siges, at alle breddespillerne var velkomne til divisionstræningen. Alle tre fornemmede, at klubben blev til en helhed igen. Så kom den besked, at bredden har smidt eliteudvalget ud…..

Jeg efterspurgte ikke over facebook, men henvendte mig til formanden i bredden, da jeg ikke mener at dette skal diskuteres på sociale medier. Jeg blev meget overrasket over bl.a. at få en besked om, at den største del af klubbens medlemmer står bag denne beslutning. At en del af herreseniorspillere har været ved udvalget og fortalt, at de ikke ville træne med divisionsdamerne og hvis eliten er der næste år, vil de forlade klubben og finde en anden klub. Min dreng, som selv er en del af herreseniorgruppen kendte intet til det og de herrespillere, som han har talt med kendte heller ikke noget til det - så må man da have lov til at spørge sig selv; hvad er størstedelen?

Simone siger, at den nye SA HK rekrutterer spillere i Sif Ansagers interne spiller-facebookgruppe. Det er ikke den nye klub der gør noget. Divisionsspillerne har oprettet en gruppe på FB, hvor de informerer om, hvad den nye klub står for. Der har aldrig været tale om at rekruttere spillere. Gruppen blev oprettet på baggrund af efterspørgsel fra nogle af breddens spillere.

SA HK har hele tiden lagt op til, at der skal være mindst ét hold mere udover divisionsholdet. Og ja, hvis man lægger meget i ordet ”motion” kan det mistolkes. SA HK er en klub der ikke vil sige nej til en spiller, da alle skal have mulighed for at forme sig til en kommende divisionsspiller. Så på den måde er der plads til alle.

SA HK skal ikke ses som konkurrent, men som et godt medspil

SA HK er ingen konkurrent for SIF Ansager, men et godt medspil, hvis man vil give det en chance.

SA HK ønsker ikke at hævne sig og accepterer at skilles fra SIF Ansager. Den nye klub vil dog gerne beholde basen i Ansager og støtte op omkring hallen og selve byen.

Idet man trækker licensen tilbage, virker det til at SIF Ansager vil have hævn, da det er gået op for dem, at de måske ikke har det antal spillere til næste sæson, som de regner med.

Alt i alt kan jeg kun se én taber.

Da man nu vælger ikke at frigive licensen, regner bestyrelsen så med at spillerne forbliver i SIF Ansager? Jeg tror det er meget naivt at tænke denne vej. Det er frit for alle at vælge og jeg tror der er valgt fra spillernes side, både elite såvel som bredde.

Idet man laver denne VLOG som starter og slutter med at formanden for bredden siger, at udvalget siger sandheden, kan jeg ikke forstå at man ikke vælger at se sandheden fra andres sider, men kun sin egen lille sandhed, sådan som man gerne vil have det.

Som afsluttende bemærkning, vil jeg sige at hele familiens hjerte brændte for SIF Ansager og altid har bakket op om klubben.

Aase Held

vist 1123 gange