mandag 18 maj 2020 - Ansager
Nu er det Arnes tur
Læserbrev om by kontra opland i Varde Kommune af Ernst Vedstesen, Lokallisten

Varde By har nu rundet de 14.000 indbyggere. Det er flot og det fortsætter forhåbentlig i fremtiden. Der er de sidste 10 – 15 år investeret rigtig mange penge i Varde by. I mange år er alle kommunens tilskud til almene boliger blevet brugt i Varde, således at der i dag ikke mangler almene boliger i Varde.

Med hensyn til byforskønnelsen er der brugt rigtig mange penge (ca. 65 mio.) Jeg mener at hvis der i fremtiden skal investeres mere i Varde by, så skal det ikke være for Varde Kommunes penge.

Frelloskolen

Det er også blevet til en ny skole. Denne skole er blevet døbt Frelloskolen og 900 elever får deres daglige gang der. Denne skole er budgetteret til at koste 165 mio. Foruden dette skal der bruges 15 mio. til blandt andet at ombygge Sct. Jacobi skole. For at gøre skolevejen sikker til Frelloskolen, er der yderlige afsat 10 mio. til dette. Der er ingen kantine på skolen, så kommunen har været nødt til at bruge 15 mio. på at ombygge køkken og kantine på Varde Fritidscenter. Det betyder at alle 900 elever skal gå over i Varde Fritidscenter for at købe forplejning.

Varde Fritidscenter

Der er også investeret rigtig mange penge i Varde Fritidscenter. Kommunen overdrog i 2018 hele ansvaret for Varde Fritidscenter til en selvejende fond. Kommunens andel af udvidelser og renoveringer andrager 37,5 mio. Fonden skal derudover betale 21,8 mio. for deres andel af projektet. Det vil sige at der total er investeret 59,3 mio. når projektet er afsluttet.

Anlægsstop i Varde by

Når jeg skriver: ”Nu er det Arnes tur” så mener jeg at der må være anlægsstop i Varde by. I fremtiden skal der flere penge ud til alle lokalsamfund i Varde Kommune. Lokallisten har lavet en oversigt som viser hvordan pengene til anlæg er fordelt ud over kommunen. Der er også lavet en oversigt som viser fordeling pr borger af investeringer i områdecentre, byforskønnelse og byudvikling.

Se vores side på Facebook: Lokallisten 2017

Stærke lokalsamfund gavner hele kommunen

Der er heldigvis flere politikere som mener, at dette skal der gøres noget ved. Når lokalsamfundene bliver styrket gavner det hele Varde Kommune. Vi skal også have kigget på folkeskoler ude i lokalsamfundene. De tal der ligger til grund for den nuværende skolestruktur, har ikke gang på jorden. Det er så nødvendigt for et lokalsamfund at der findes en skole. Jeg kan ikke forestille mig at den nuværende skolestruktur har til hensigt at der kommer flere friskoler?

Hvis du vil være med til at bryde Venstres og DFs monopol så støt Lokallisten.

Med venlig hilsen
Ernst Vedstesen, Lokallisten.

vist 415 gange