mandag 2 mar 2020 - Ansager
Ansager: Et stort spadestik signalerede byggestart
Der måtte en gravemaskine med bælter til, da borgmester Erik Buhl tog første spadestik på Alfabos byggeri på Hejrevej
Der måtte en gravemaskine med bælter til, da borgmester Erik Buhl tog første spadestik på Alfabos byggeri på Hejrevej Foto: Karsten Madsen
Borgmester Erik Buhl sad selv bag styrepinden da han tog det "første" spadestik til 25 nye boliger på Hejrevej

Ansagers tidligere lidt "vrøvlede" adfærd i den gamle Ølgod kommune er for længst fortid, fortæller borgmester Erik Buhl. Nu syder det med energi og virkelyst og Ansager kan fremvise en række synlige resultater. Sloganet på Ansager Skole "Vi kan og vi vil" lever byen fuldt op til. Varde Kommune støtter udviklingen i Ansager for sammen kan vi nå langt.

Ansager former sin egen fremtid, og der sker så meget, at også Alfabo tror på fremtiden og tør investere i den. De nye boliger er et utrolig vigtigt fundament at bygge videre på, sluttede Erik Buhl.

Mangel på lejeboliger

Per Thisted fra Ansager Byudvikling fremhævede at der længe har været mangel på lejeboliger i Ansager, og flere potentielle tilflyttere er gået forgæves. Efter i flere år at have arbejdet på at få bygget flere boliger, er det endelig lykkedes, og en lang venteliste viser stor interesse i de moderne og bæredygtige boliger.

Ansager hvad er det?

Formand for Alfabo Bent Jacobsen fortalte, at da Elise Saxild Kristensen fra Ansager Byudvikling først kontaktede ham med ønske om at få boligforeningen til Ansager, anede han ikke hvor Ansager lå. Men i mellemtiden har han set, at det er en by i udvikling og ikke afvikling.

Første gang han var til møde i Ansager, var der planer om en søpark. Næste gang var der en søpark. Der sker noget og det vil Alfabo gerne være med i.

Efter de mange fine ord blev gravemaskinen startet op og Erik Buhl og Bent Jacobsen kravlede efter tur ind i den og gravede en symbolsk grabfuld sand op.

Under klapsalver af de mange tilskuere, er byggeriet nu officielt gået i gang.

Karsten Madsen

vist 988 gange