søndag 1 mar 2020 - Ansager
Ansager Hestehospital har 60 års jubilæum
Grundlæggerne af Ansager Dyrehospital dyrlægerne Erling Jensen og Søren Emil Bach med en patient og stedets første dyreambulance ved åbningen i marts 1960.
Grundlæggerne af Ansager Dyrehospital dyrlægerne Erling Jensen og Søren Emil Bach med en patient og stedets første dyreambulance ved åbningen i marts 1960. Foto: PR
Det hele startede 1. marts 1960 med åbningen af Ansager Dyrehospital med en operationsstue for køer

De senere år har specialiseringen inden for heste skubbet køerne helt i baggrunden. Derfor skiftede man sidste år navn til Ansager Hestehospital, da man nu kun betjener heste.

Fra starten i 1960 var det især køer med fødselsvanskeligheder til kejsersnit, der var hospitalets speciale. Disse blev bragt til Ansager fra det meste af Jylland.

Den kirurgiske tradition og øvelse, der blev skabt ved operationerne på kvæg, blev med tiden også efterspurgt til heste. Derfor åbnede man i 1979 en operationsstue og opstaldnings faciliteter til heste, så man nu kunne tage imod hestepatienter døgnet rundt 365 dage om året.

Ansager Hestehospital fremstår i dag ved 60 års jubilæet som et specialiseret hestehospital med operationsstue, MR scanner, røntgenfaciliteter, ultralydsscannere, endoskoper, eget laboratorium, ridehal, løbebånd, hingstestation, insemineringsstation til hopper og meget andet. Hospitalet beskæftiger i dag 16 medarbejdere, heraf 5 dyrlæger.

Ansager Hestehospital drives i dag af dyrlægerne Peter Fog, Bo Jørgensen, Jon Vedding Nielsen og Jesper Møller Nielsen i kompagniskab.

Pressemeddelelse, Ansager Hestehospital

Ansager Hestehospital som det fremstår i dag ved 60 års jubilæet. Der er sket en del ombygninger og specielt udvidelser i tidens løb. Foto: PR
vist 801 gange