fredag 24 jan 2020 - Ansager
Mindeord om Kirstine Jensen
Søndag, den 19. januar 2020, sov Kirstine ind, knap 100 år

Et elskeligt og varmt menneske døde på Ansager Plejecenter, hvor hun har boet i mange år.

Min mand Bent og jeg fik lov til at besøge Kirstine, Bents tante, fredag eftermiddag.

Vi gik berigede hjem, dog med klarhed over, at Kirstines liv snart sluttede. Det var vemodigt, dog en stor glæde, at lytte til hendes visdomsord.

Kirstine & Laurids blev gift i november 1944, da overtog de Laurids fødehjem i Kærbæk. Der levede de et godt liv fyldt af arbejde og gæst­frihed. Familie og venner kom ofte på besøg. Nogle søskendebørn hjalp ofte til, når de havde brug for hjælp. Én af Kirstine store glæder var at være søndagsskole leder i Kærbæk, sammen med Eilif Lassesen og Ketty Hansen.

Kirstine kunne spille på orgel, og har sjunget i 2 forskellige kor. Kirstine øjne lyste op ved disse gode minder. Heldigvis fik de begge nogle gode år i deres hus på Præstevangen 20 i Ansager. Efter Laurids`s død i 1998 , boede Kirstine selv i sit hus nogle år. Kirstine fik ofte besøg, især af sin svigerinde Gerda og mange andre gode venner.

Derefter fik Kirstine en lejlighed ovre på Ansager områdecenter. Der fandt hun tryghed og kærlighed.

Da der skulle bygges nyt plejehjem i Ansager, flyttede Kirstine med til Starup plejehjem. Derfra hjem igen til Ansager Ny Plejecenter, sammen med de andre.

Der fik Kirstine en del gode år. Altid var Kirstine til glæde for sine omgivelser. Hun var afholdt af beboerne og personalet. Trods sin høje alder, knap 100 år, gik Kirstine ned og fik sin aftensmad lørdag aften. Søndag formiddag sov hun stille ind.

Æret være Kirstine´s minde.

Ruth Lilian Kristensen

vist 730 gange