søndag 8 dec 2019 - Vestjylland
Viden: Østarbejdere bliver hængende i Vestjylland
Der kommer flere og flere tilflyttere til Danmark fra Østeuropa. En stor andel af dem slår sig ned i vestjyske kommuner, køber hus og får børn. En positiv udvikling for områdets skoler og børnehaver, der ellers ofte er truet af lukning.
Der kommer flere og flere tilflyttere til Danmark fra Østeuropa. En stor andel af dem slår sig ned i vestjyske kommuner, køber hus og får børn. En positiv udvikling for områdets skoler og børnehaver, der ellers ofte er truet af lukning. Foto: klimkin fra Pixabay Copyright
Det afgørende er, at det i østeuropæiske lande ikke er forbundet med lav status at bo på landet. De vil de tværtimod gerne bo i små byer.

Borgmester Erik Buhl udtaler til JP i en artikel dd om østarbejderes bosætning på landet:

- Det her er en positiv historie for vores kommune. Tilflytterne fra Østeuropa kommer med præcis de kompetencer, som vi kan bruge i landbruget og f.eks. i fiskeindustrien.

Samtidig er billedet, at langt de fleste tilflyttere bosætter sig på landet og i kommunens landsbyer og ikke i hovedbyen Varde.

- Jeg tror, at det hænger sammen med huspriserne, fortsætter Erik Buhl. I mange af vores mindre byer kan man købe et fint hus til 500.000 kr. I Varde skal man måske give 1 mio kr. for det samme hus.

Karsten Madsen

Artikel i JP den 8. december 2019: Østarbejdere bliver hængende i Vestjylland

vist 237 gange