tirsdag 22 okt 2019 - Ansager
Håndbold: 2. division damer
Foto med SIF/Ansager fra tidligere kamp
Foto med SIF/Ansager fra tidligere kamp Foto: Karsten Madsen
SIF/Ansager-Team Esbjerg 2 18-24

En kamp pigerne havde set frem til. Ligareserverne fra Esbjerg er blevet lidt det lokale og intense vestjyske opgør, som ingen helst vil tabe.

Vi havde på forhånd regnet med deltagelse af flere af deres bænkspillere fra ligaen, da flere af disse ikke kom ind i lørdagens Champions League opgør mod Rostov Don. Lad det være sagt med det samme, at med mere end 15 mål fik de stor betydning for kampens udfald. Jeg vil dog ikke tillægge dem 100% kampens resultat. Blot nævne at de havde stor betydning for en seværdig kamp med meget flot og godt håndboldspil fra begge sider.

Vi må acceptere nederlaget, selvom den gør ondt, mest fordi vi selv kunne have afgjort den, men når vi tillader os selv 3 brændte straffekast og 11 fri løber 100% chancer og specielt i vores gennemspillede angreb gør det ondt vi brænder, for 2 sekunder senere ligger bolden i nettet i vores ende. Vi har her 4 afslutninger som Esbjerg konverterer til mål i modsatte ende, det betyder, gange 2 på hvert forsøg.

Kampen

Esbjerg starter opgøret bedst, med en 4 måls føring efter et kvarters spil. Vi havde i den periode nogle justeringer, der skulle gøres på Lene Østergaard, og efter dette begyndte vi at komme med i kampen igen. Også fordi vi spillede os til gode muligheder i angrebet, hvor specielt indspil til vores store stregspiller voldte gæsterne problemer.

2. halvleg

8 minutter inde i 2. halvleg har vi for første gang kontakt med modstanderne. Det er i perioden herefter vi sløser på vores frie positioner, når man så skal tillægge 9 udvisninger hvor de 5 kommer i sidste tredjedel af kampen og betyder, at vi kommer til at spille undertal i mere end halvdelen her. Det er Esbjerg ganske simpelt for god til, og vi bliver selvfølgeligt straffet for det.

Regelfortolkning

Det giver som regel ikke goodwill at brokke sig over dommerkendelser, men frustrationerne i denne kamp var store. Det der giver de største rynker, er den manglende konfrontation med dommerne for deres valg af kendelser eller mangel på samme.

Situationen fik mig efterfølgende til at gå ind på JHF regelfortolkning, for at få læst op, om der var tillagt spillet nye regler omkring skridtkendelser. Om man fik godskrevet skridt ved konfrontationer med forsvaret. Efter samtaler i JHF-regi, kunne det konstateres, at reglen om 3 skridt fortsat gælder. Håber det giver stof til eftertanke.

Lad det være sagt. Vi skal se 100% i eget barm. Havde vi scoret på vores chancer havde kampen fået et helt andet udfald.

Kampens målscorer:

Rikke Dahl Nielsen 3
Angelica Jørgensen 3
Kelsi Svane 3
Amalie Schultz 3
Sarah Buhl 2
Mathilde Strebel 2
Mette Hjort Knudsen 2

Cheftræner, Jens Ole Mathiesen

vist 405 gange