søndag 5 maj 2019 - Ansager
Skovens Dag: En tur i forårsskoven
Skovens Dag 2019 i Ansager Kommuneplantage
Skovens Dag 2019 i Ansager Kommuneplantage Foto: Karsten Madsen
Skoven tog i dag imod besøg og var klædt i sin fineste forårsdragt af nyudsprungne bøgetræer

Ansager holder hvert andet år Skovens Dag i Kommuneplantagen ved stadion, hvor frivillige står klar til at fortælle de besøgende om skovens historie, jagt, honningbier og flisproduktion.

De store bøgetræer, hvor de ældste ifølge skovkortet er fra 1864, dannede sammen med solens stråler en fin kulisse for en oplevelsesrig tur i skoven.

Klokken 12 samledes alle i skoven for at se topkapning af et grandis nåletræ. Det 26 meter høje træ er angrebet af barkbiller og skal ende sine dage til glæde for skovens dyr. Spætten var allerede i gang med at bygge bo i træet. Toppen skal af træet, for uden top tørrer træet ud og kan stå i mange år endnu.

En erfaren skovmand klatrer op i træet og fjerner grenene på vej op. Toppen kappes af og falder til jorden med et hult drøn foran et interesseret publikum, som står godt i sikkerhed bag afspærringen. Prøv ikke at gøre det samme derhjemme lød anbefalingen fra skovfogeden.

Efter en tur på et par kilometer ender vi ved FDF-hytten, hvor der er stillet værktøj og materialer frem. Under kyndig vejledning kan man her sammentømre sit eget fuglehus. Selv de med mange tommelfingre gik stolt hjem med et nybygget hus til fuglene.

Som afslutning på turen er der tid til at snakke sammen om dagens mange oplevelser i skoven, mens man nyder en nyristet grillpølse med brød og sodavand til.

Karsten Madsen

Fakta:

Skovens Dag arrangeres i Ansager af Ansager Byudvikling i samarbejde med en række frivillige som byder ind med hver sine kompetencer.

Skovens Dag holdes skiftevis i Ansager Kommuneplantage i Gulddalslund Plantage i Skovlund, hvor det også er frivillige, der står for arrangementet.

vist 619 gange