onsdag 24 apr 2019 - Ansager
Stor donation til Kvie Sø Efterskole
SE Vækstpulje donerer kr. 250.000 til Kvie Sø Efterskole

Kvie Sø Efterskole bliver den eneste efterskole for udviklingshæmmede teenagere vest for Storebælt og er som Karise Efterskole på Sjælland de eneste efterskoler i Danmark for målgruppen.

Første skolestart bliver i august 2019. Kvie Sø Efterskole bliver en efterskole lige som andre efterskole – og så alligevel noget helt unikt. Skolen er for unge mennesker med forskelige former for læringsvanskeligheder eksempelvis Downs, autisme og hjerneskade samt andre udfordringer – altså en efterskole for udviklingshæmmede teenagere.

- Donationen fra SE Vækstpulje medfører at vi kan tilbyde plads til kørestolsbrugere. Vi får derved mulighed for at indrette nye værelser til kørestolsbrugere herunder nye badeværelser med alt nødvendigt hjælpeudstyr for at opfylde elevernes behov og arbejdsmiljøreglerne for plejepersonalet, fortæller Peter Fog, formand for bestyrelsen for Kvie Sø Efterskole.

- Vi er utrolig taknemmelige for donationen fra SE Vækstpulje, som muliggør at vi kan optage udviklingshæmmede kørestolsbrugere på vores efterskole.

Energi- og telekoncernen SE har en vision om at fremtidssikre det samfund, som SE’s kunder og andelshavere er en del af. Det er også formålet bag SE Vækstpulje, som hvert år deler op mod 15 millioner kroner ud til projekter, der kan skabe vækst og udvikling.

Pengene bliver givet til alt fra små, lokale projekter i kultur- og foreningslivet til større, innovative projekter. Begge aspekter er med til at skabe liv i lokalsamfundet og helt centralt er det, at pengene fra SE Vækstpulje er med til at gøre en forskel der, hvor de bliver bevilget.

Peter Fog, formand
Kvie Sø Efterskole

vist 649 gange