fredag 19 apr 2019 - Ansager
Håndbolden udvikler sig i Ansager
Endnu en håndboldsæson er gået, og det er gået stærkt!

Årets håndboldsæson startede op med håndboldkaravanen i september, hvor frivillige fra hånboldafdelingen og en konsulent fra Jysk Håndboldforbund havde en dejlig dag med eleverne fra Skovlund, Stenderup/Krogager og Ansager Skole.

Arrangementet havde som formål at få flere børn i gang med at spille håndbold, hvilket også delvist lykkedes. Således har der i år været følgende børnehold i SIF/Ansager Håndbold:

  • U8 Mix
  • U10 piger
  • U10 drenge
  • U12 drenge og piger

Der har i sæsonens løb været arrangeret forskellige arrangementer for børneholdene i form af stævner samt en E-sport/nathåndbold weekend, hvilket var en stor succes. Som afslutning var vores 3 børnehold til afsluttende overnatnings stævne i Tønder. Tak til de forældre, der gav en ekstra hånd i Tønder. Tak for lån af jeres skønne børn.

Børnene har rykket sig rigtig meget i denne sæson, og vi håber, at endnu flere børn har lyst til at spille håndbold i næste sæson.

Unge

På ungdomssiden har vi i denne sæson haft deltagelse af et U18 drengehold samt et U18 pigehold i Team Nord. De tre moder-klubber Ølgod, Tistrup og SIF/Ansager, som har dannet Team Nord de sidste 13 sæsoner, har valgt at holde en pause fra samarbejdet i næste sæson. Håndboldafdelingen håber på, at samarbejdet igen på et tidspunkt kommer op at stå, men indtil da vil vi gøre alt hvad vi kan, for at ungdomsspillerende fortsat har mulighed for at spille håndhold i SIF/Ansager måske i et holdfællesskab med andre klubber.

Fra håndboldudvalgtes vegne skal lyde en stor tak til spillere, træner og udvalgsmedlemmer for deres store indsat i forhold til Team Nord samarbejdet.

Senior

På seniorsiden har vi i år været repræsenteret med to herre hold. Et hold i serie 2 hold, som sluttede på en fin 5. plads, og er klar til endnu en sæson i serie 2. Det andet hold har spillet i serie 1, og sluttede på en rigtig flot 3. plads. Holdet havde i sidste spillerunde mulighed for ved sejr på 5 mål at slutte på 2. pladsen, hvilket ville give mulighed for oprykningsspil, men desværre lykkedes det ikke for dem i denne omgang.

Herrerne har i denne sæson haft tilgang af en del unge spillere og der har været en god træningsindsats, så håndboldudvalget ser frem til en ny spændende næste sæson for dem. Håndboldudvalget er på udkig efter en ny herre træner, da Mikkel desværre har valgt at holde en pause, tusind tak til Mikkel for 3 fantastiske år.

På damesiden har der i denne sæson været en serie 1 dame hold. Damerne har ydet en god træningsindsat efter jul, hvilket resulterede i en flot 1. plads i puljen, hvilket gav adgang til oprykningsspil til Jyllandsserien. Desværre tabte holdet over to kampe til Vejen HK, så det bliver til endnu en sæson i serie 1, hvilket holdet også glæder sig til.

Håndboldudvalget vil gerne her benytte lejligheden til at sige tak for indsatsen til både spillere og trænere, og håber selvfølgelig at alle fortsætter i næste sæson.

Håndboldens Dag

For første gang i håndboldens historie blev der i januar 2019 arrangeret et nationalt projekt kaldet ”Håndboldens dag”. Håndboldens dag er et af projekterne i konceptet ”Bevæg dig for livet”, det valgte vi i håndboldudvalget, at det skulle vi selvfølgelig være en del af.

Dagen bestod i forskellige håndboldrelaterede aktiviteter i hallen og dagen blev afsluttet med en nytårstale samt champagne, kransekage, frugt og saft som var sponseret af hhv. Daglig’ Brugsen, Ansager, Skovlund-Ansager Hallens Cafeteria og Flensted. Tusind tak til de 75 børn som voksne der kom og deltog i dagen, det var skønt med sådan en opbakning. Projektgruppe bag håndboldens dag fra DHF og DGI valgte at slutte af netop hos os, det var en fed oplevelse at de kunne finde ud til vores lille hal/klub.

Håndboldens dag vender tilbage igen 2. lørdag i januar 2020, så sæt allerede kryds i kalenderen.

Økonomi

For at drive en håndboldforening er vi nødt til at finde nogle penge til alle udgifterne. Håndboldudvalget har i denne sæson indsamlet juletræer i både Skovlund og Ansager samt solgt gødning, hvilket har givet en god grobund for at holde økonomien på et rimeligt niveau.

Derudover skal lyder en stor tak til Birgitte Jakobsen for din store flotte indsats med at finde sponsorater til breddehåndbolden i SIF/Ansager.

Tak til alle som sponserer på spilletøjet og på vores roll up banner i hallens indgangsparti.

Tak

Til slut skal lyde en rigtig stor tak til alle spillere, trænere, klubbens søde hjælpsomme fysioterapeuter, eliteudvalget, tilskuere og bestyrelsesmedlemmer for en rigtig god sæson.

Som afslutning kårede håndboldudvalget årets frivillig Simone Winter, som er gået forrest med mange nye tiltag i klubben.

På valg var: Camilla, Lilian og Lene (ingen ønskede genvalg)

Håndboldudvalget bestå fra 1.april 2019 af: Simone Winter, Jens Ole Mols, Tanja Sørensen, Aase Held og Katrine Simonsen. Som suppleant er Mads Hald.

Breddeudvalget håndbold

vist 403 gange