mandag 3 dec 2018 - Ansager
Debat: Lukning af Tippen en forkert beslutning af Venstre?
Læserbrev af Ole Andreasen, Ansager

For godt et år siden lukkede byrådet døgninstitutionen Tippen. Dagbladet JydskeVestkysten dækkede beslutningen, men kunne ikke finde frem til, hvad der havde fået byrådet til at træffe en så drastisk beslutning. På et tidspunkt i 2018 oplyste borgmesteren, at Varde Kommune havde indgået en aftale med et firma, BDO, om at gennemgå forløbet for at finde ud af, om forvaltningen havde haft en større viden om Tippen, som ville kunne have ændret byrådets beslutning.

Nu er rapporten så færdig, og bringer den så den klarhed over forvaltningens viden?

Med henblik på denne viden, må svaret være ja, da BDO’s konklusion er: at ”de meget positive tilsynsrapporter for både skolen og døgnafdelingerne på mange måder har stået i stor kontrast til de kritiske og negative hændelser, som også har udspundet sig i samme periode, og som der har været kendskab til i den centrale ledelse og administration”. Dette må efter min mening betyde, at byrådet ikke traf beslutning om lukning på et oplyst grundlag fra forvaltningen.

Det deraf afledte spørgsmål til byrådet vil derfor være: Vil denne viden få nogen form for konsekvens for den centrale ledelse og administration.

Ole Andreasen

vist 670 gange