onsdag 14 nov 2018 - Ansager
Cykelsti Ansager-Krogager og videre til Grindsted
Varde og Billund kommuner må samarbejde om en cykelsti mellem Ansager og Krogager. Den kan så føres videre til Grindsted ad den nedlagte jernbane

Lige nu er der en enestående mulighed for at koble en ønsket cykelstien mellem Ansager og Krogager på den gamle jernbanestrækning mellem Krogager og Grindsted. Det vil åbne en ny og sikker rute, hvor de unge kan cykle til deres studieby, Grindsted.

Jeg har henvendt mig til Billund og Varde kommuner med mit forslag. Foreløbig har jeg har fået en meget positiv tilkendegivelse fra en landskabsarkitekt i Billund kommune. Det glæder mig.

Alex Wraae, Krogagervej 35, 6823 Ansager

Argumenterne i mit indlæg fra 2014 er stadig gyldige.

Det er klogt og godt at investere i cykelstier på langt sigt, og man respekterer samtidig børns, unges og ældres ret til at færdes sikkert i nærområdet.

Der bør derfor etableres en cykelsti langs den ene side af Krogagervej/Ansager Landevej a' la' den eksisterende mellem Ansager og Skovlund.

Kommunale randområder har det svært i krisetider. Billund og Varde kommuner må samarbejde på tværs af kommunegrænserne, når det drejer sig om løsning af infrastrukturen: cykelstier og fælles offentlige busruter.

Det pågældende vejstykke mellem Krogager og Ansager, tidligere amtsvej, er smalt og levner ingen plads til bløde trafikanter, når f.eks. to lastbiler eller personbiler mødes som modkørende. Der findes ingen busser eller anden offentlig transportmulighed mellem Krogager/Stenderup og Ansager. Skolesøgende børn er derfor tvunget ud på en farefuld tur, ligesom ældre og yngre, der ikke har bil til rådighed.

Krogager/Stenderup fællesråd samt Ansager udviklingsråd ønsker, at der snart bliver taget nogle initiativer fra kommunerne, så man i fællesskab kan få en god, sund løsning.

Alex Wraae, Krogagervej 35, 6823 Ansager

Se tillige: Ønske: Cykelsti til Krogager

vist 777 gange