tirsdag 6 nov 2018 - Skovlund-Ansager
Aflyst: Thyra Frank besøger Ansager plejehjem
Thyra Frank besøger Ansager Plejecenter fredag den 9. november
Thyra Frank besøger Ansager Plejecenter fredag den 9. november Foto: PR
Ældreministeren vil på fredag under sit besøg høre om udfordringer med rekruttering på SOSU-området og om Danmarks første demensvenlige lokalsamfund i Skovlund-Ansager

I hele Danmark har SOSU-området udfordringer med rekruttering af nye medarbejdere. Ældreminister Thyra Frank har sat en undersøgelse i gang, der skal kortlægge udfordringerne. Som et led i den kortlægning besøger hun Ansager plejehjem fredag formiddag den 9. november.

Thyra Frank vil tillige informere sig om projektet med at gøre Skovlund-Ansager til Danmarks første demensvenlige lokalsamfund. Fra Demensgruppen i Skovlund-Ansager deltager Britta Buhl, leder af Ansager Plejecenter og Miriam Heide, medlem af Skovlund-Ansager Udviklingsråd.

Ældreministeren kan også nå at få et glimt af udstillingen "Lokalhistoriske dage", der "som var det timet" åbner fredag kl. 14 på ansager plejehjem.

Thyra Frank har også afsat tid til snak med beboere og medarbejdere på plejehjemmet.

Karsten Madsen

Torsdag kl. 16.00 - Thyra Frank har desværre lige ringet og sagt, at hun pga. regeringsforpligtelser, er nødt til at aflyse sit besøg i morgen.

Fakta

Skovlund-Ansager skal være Danmarks første demensvenlige samfund i 2019. Projektet er støttet af Sundhedsstyrelsen og udføres i et samarbejde mellem Varde Kommune, Syddansk Universitet og lokale ildsjæle. Det er meningen, at erfaringerne fra arbejdet i Skovlund-Ansager efterfølgende skal overføres til andre kommuner i landet.

I juni skød Thyra Frank sammen med tre andre ministre en national kortlægning af udfordringerne med rekruttering på SOSU-området i gang. Kortlægningen forventes færdiggjort i november. Samtaler med borgmestre, fagforeninger, personale og ledere hører med til kortlægningen.

vist 1266 gange