søndag 30 sep 2018 - Ansager
Lægehuset i Ansager vokser med endnu en læge
Jens Peter Faurschou tiltræder mandag den 1. oktober som læge i Ansager
Jens Peter Faurschou tiltræder mandag den 1. oktober som læge i Ansager Foto: Karsten Madsen
Jens Peter Faurschou er fra 1. oktober 2018 en af 4 faste læger i Lægehuset i Ansager

I de sidste seks måneder har Jens Peter Faurschou arbejdet som læge på stedet og i samme periode lært byen at kende, så han ved hvad han går ind til. Han kender dog allerede egnen, da han under sin uddannelse i 1990erne boede i Grindsted med sin familie.

Han er speciallæge både i psykiatri og almen medicin og har arbejdet som overlæge i sygehusvæsenet i 10 år. I sommeren 2017 sagde han sin stilling op og tog til Grønland for at arbejde, da han var blevet godt træt af systemet.

- Der var så travlt, at vi ikke havde tid til at gøre patienterne raske inden vi udskrev dem. Vi medicinerede dem, og så var det ud. Vi havde ikke ressourcer nok, begrunder Jens Peter Faurschou sin beslutning.

Hjemme igen fra Grønland ringer Uffe Hansen, som han havde været vejleder for under dennes uddannelse, og spørger, om han ikke kunne tænke sig at komme til Ansager og prøve, om det er noget for ham. Det var det:

- Vi fungerer godt sammen i lægehuset og jeg har lært mange af patienterne at kende og er blevet taget godt imod af dem, fortæller Jens Peter Faurschou, der agter at flytte til egnen med familien. Han bor i Århus, er gift og har i alt tre børn. En er ansat i det private, en er nyuddannet læge og den tredje går i gymnasiet.

Når Jens Peter Faurschou flytter til egnen, bliver der rig mulighed for at udøve nogle af sine interesser. Han er ivrig motionsløber og holder også af at fiske, og en sjælden gang tager han også på jagt.

Karsten Madsen

Fakta

At der er fire læger i lægehuset skyldes til dels en ny ordning med delepraksis, hvor det er muligt at få en ugentlig fridag og perioder med orlov. Ordningen gælder yderområder, og skal gøre det mere attraktivt at slå sig ned som læge her. Netop denne nye ordning tæller positivt i Jens Peter Faurschous beslutning om at tiltræde i Ansager.

Efter en periode med stop for at optage nye patienter udenfor 6823 området, har lægehuset i Ansager igen åbnet for tilgang.

De 4 faste læger i Lægehuset er: Kim Feierskov, Uffe Lysholt Hansen, Patricia van den Bedem og Jens Peter Faurschou.

vist 2200 gange