lørdag 15 sep 2018 - Ansager
Børnemusik Festival: Gubsi og dagplejebørn
Klovnen Gubsi møder fagplejebørnene ved Børnemusik Festival i Ansager
Klovnen Gubsi møder fagplejebørnene ved Børnemusik Festival i Ansager Foto: Anna Karbing fra Ribe, og Annemette Østergaard fra Ansager
Fredag var der stor glæde for de allermindste i Ansager og omegn

Ansager har netop holdt børne og musikfestival over tre dage. Pædagogisk klovn Gubsi var inviteret for at være sammen med dagplejebørn fra nær og fjern. Daglig leder af børnehaven Naturligvis, Lone Alslev, bød velkommen til børn og voksne.

Såååå træder Gubsi ind af døren med glade toner og hej hej. Hun har sin rullende kuffert med sig. Den ser spændende ud. - Ihhh hvor er der mange børn.

Først ser børnene Gubsi an, lidt på afstand, men da hun kommer rundt og hilser pænt, åbner de mere og mere op for klovnens finurligheder. Gubsi invitere børnene tættere på.

Hun finder en kuffert frem. I kufferten er der mange farvestrålende tørklæder, som børnene får rig mulighed for at sanse med. Man hører spredt latter og glade viiiin. Da hun finder det store regnbuefarvede tørklæde frem, inviterer hun på tunneltur under det magiske tørklæde.

Gubsi fanger børnenes opmærksomhed via leg, sansning, grin og hendes bløde lyde. De mærker hendes nærvær. Der blev udleveret sæbebobler til alle børnene og snart var luften fuld af bobler. Selv en farmor fandt morskab i dette.

Vi sluttede af med den svære kunst at puste balloner op. Herefter kunne alle få taget billeder sammen med Gubsi.

Pædagogisk klovn Gubsi.

Bag næsen gemmer sig den 27 årige Ditte Jensen, som er lokalkendt i Ansager. Her er hun født og opvokset , men nu er hun bosat i Herning med hendes kæreste Alexander Wulff.

- For mig betyder det at klovne lokalt rigtigt meget, fordi jeg får lov til at give en masse tilbage til byen hvor jeg selv har været barn engang" fortæller Ditte Jensen.

Pædagogisk klovn, er en uddannelse som folk med en pædagogisk baggrund, eller andet, har mulighed for at tage. For Ditte, gav det især god mening, da hun til dagligt arbejder med mennesker. Og glæden ved at glæde andre er guld værd fortæller hun.

Gubsi besøger bosteder for handicappede med fysik og psykisk funktion nedsættelse, plejehjem med demente, dagpleje mm.

Gubsi siger tak for lån af nogle dejlige børn :)

vist 866 gange