fredag 24 aug 2018 - Skovlund-Ansager
Boganmeldelse: ”Lidt af far”
Frederik Lindhardt (f.1989) forfatter til bogen ”Lidt af far”.
Frederik Lindhardt (f.1989) forfatter til bogen ”Lidt af far”. Foto: PR
Miriam Heide har læst Frederik Lindhardts bog ”Lidt af far”, som er særlig aktuel nu, hvor Frederik Lindhardt kommer til Skovlund om 2 uger

Jeg har læst Frederik Lindhardts bog ”Lidt af far”, og faren var Jan Lindhardt, tidl. biskop i Roskilde stift, der i 2012 fik konstateret alzheimer og døde af sygdommen i 2015.

Far og søn var tæt knyttede til hinanden, og som det sker i enhver familie, hvor sygdom rykker ind, lider alle! Det, som bl.a. gør bogen læseværdig, er, at Frederik formår at beskrive alle de dilemmaer, man kommer ud for som pårørende, men også at beskrive farens liv og forfald med alzheimer.

Man lider med familien, men glædes også over, at noget lykkes ind imellem. I et af de sidste kapitler skriver han, ”Efterhånden har jeg accepteret, at jeg aldrig lærte at gøre det rigtige, næsten lige meget, hvad jeg gjorde…Vi var sammen om sygdommen.

Som andre pårørende til demente har han følt sig utilstrækkelig, skamfuld og ind imellem skuffet over andres reaktioner, men som han selv var uvidende om sygdommen, så ved han, at formidling af og dermed viden om, fremmer forståelsen.

Jan Lindhardt ville selv gerne have udbredt kendskabet til (alzheimer) demens: det er lykkedes fantastisk for sønnen.

Miriam Heide

Frederik Lindhardt kommer til Skovlund

Du kan møde Frederik Lindhardt på stormødet om demens i Skovlund kulturhus torsdag den 6. september 2018 Kl. 17-19:30. Her vil Frederik Lindhardt som en af oplægsholderne fortælle om hans møde med alzheimer. Arrangementet er led i bestræbelserne på af gøre Skovlund-Ansager til et demensvenligt samfund.

Se invitation til møde: Borgermøde om demensvenligt samfund

vist 1488 gange