tirsdag 17 jul 2018 - Ansager
Solen skinner over RIKA’s ridelejr
Ridelejr 2018 i RIKA
Ridelejr 2018 i RIKA
Torsdag eftermiddag samledes 40 mennesker i Rideklubben Ansager på Kvie Søvej

Nogle søde mennesker havde bagt burgerboller, stegt bøffer og lavet salat + fyld samt kage. Solen leverede solskin og der var dækket borde i det fri, ud mod hestefoldene og Grindsted Å. Glade mennesker, forældre og børn, snakken gik lystigt, mens burgerne fik ben at gå på.

De 10 af pigerne var dog en smule trætte. De havde været på ridelejr på rideskolen i fire dage, sover i telt og været i gang fra morgen til aften. Men smilene talte deres eget sprog: Det havde været en god ridelejr! Ved dette sidste måltid sammen sad de da også i grupper hist og her med hinanden, og ugens oplevelser blev vendt. Der var nok fire højdepunkter, hvoraf den afsluttende kvadrilleopvisning for forældrene nok var det, der fyldte mest.

Hele eftermiddagen blev brugt til at klæde sig selv og hesten ud med sløjfer, papirguirlander og meget mere. En mor er makeupartist i Legoland og hun havde givet dem alle flotte ansigtsmalinger, lige fra dannebrogsflag over blomster til edderkopper og finurlige kruseduller. Ridelærer Nana Buhl havde tålmodigt øvet kvadrilleprogrammet med dem i løbet af ugen, så det sad i skabet torsdag eftermiddag. Nana havde måske også god grund til at være lidt træt, sammen med sin søster Line og Julie Petersen havde de tre overnattet i campingvognen ved siden af teltet og sørget for nattero, og de tre musketerer havde været aktive i løbet af dagen med rideundervisning og striglekonkurrencer.

Som en variation til den almindelige rideundervisning havde vi arrangeret en TREC-konkurrence. TREC er en blanding af orienteringsridt i naturen, test af at holde hesten i en bestemt gangart og opgaveløsning på en forhindringsbane med forskellige opgaver, der skulle løses. Man skulle f.eks. ride gennem en labyrint, ride op og ned ad bakker og over en bro. De enkelte dele blev øvet i løbet af ugen, og torsdag formiddag var der så en konkurrence, hvor deltagerne red sammen to og to. Her handlede det ikke kun om, at den enkelte havde øvet sig, jo bedre man var til at arbejde sammen på holdet, des bedre klarede man sig også gennem øvelserne.

Men ridelejren gik ikke kun op i heste. Med beliggenheden tæt på Kvie Sø MÅTTE vi selvfølgelig ud og bruge badetøjet. Vores staldmand, Kurt, er instruktør i bueskydning, så onsdag aften kørte hele banden til Grindsted, hvor vi tilbragte aftenen i Magions kældre med at skyde til måls på bueskytteklubben Hinnum Hut. For nogle var dette et højdepunkt, som de havde glædet sig til, siden de så programmet for ridelejren.

vist 791 gange