fredag 13 jul 2018 - Ansager
Rejsebrev 3 fra Ansager FDF
“Guten højte løjte. Wir sprechen nicht danish any more.”

En uge i det østrigske Alpeland er nu slut. Forude venter kun maaaaaange timer i bus, inden vi lander i det flade Syddanske land igen. De ømme baller har vi ikke savnet, men mon ikke de kommer stille og roligt, som bussen kører nordpå igen. Til gengæld har alle ømme ben efter at have vandret alpetoppe tynde.

For at starte hvor vi sluttede sidst, så klarede de 8 få og rå bjergvandringen onsdag. Det tog knap fire timer, at krydse toppen og nå hytten, hvor de skulle overnatte. Her fik de serveret aftensmad og var så heldige, at slippe for opvasken. Nogle af dem fik hele 4 portioner (Det skal dog siges, at portionerne var meget små). De gik i seng allerede kl. 21.00, for at være klar kl. 5.00 næste morgen. De skulle nå hjem til lejren, hvor bussen gik mod en klatrepark, hvor alle fra Ansager FDF var afsted. Næsten alle var oppe i træerne og prøve kræfter med højderne.

I dag, fredag, har størstedelen været en tur ved Lanser See, som er en stor badesø. Ungerne nød det kølige vand og var meget fascineret af de kæmpe store fisk, som var i vandet. De sidste var en tur med liften til Patscherkofel, som befinder sig ca. 1 kilometer længere oppe af bjerget end lejrpladsen. Her nød nogle deres sidste semmel, mens andre brugte lidt penge på pommes.

Da alle var vendt tilbage til lejren, begyndte nogle på nedpakningen og oprydningen, mens andre gik i gang med madlavning. Uden mad og drikke duer helten jo ikke. Alle hjalp til og 1-2-3, så var det hele pakket ned, vasket op, alle munde mætte og alt grej læsset i bussen. Endda en time før lejrbålsunderholdning, så tidsplanen passede rigtig meget godt.

Roen sank sig over folket, da vi skulle have en time til at gå. Alle er trætte og brugte, men fyldt op af gode oplevelser og varme af de solbrændte kinder. En god uge blev afsluttet med lejrbål, som havde semmel som tema. Prikken over I’et efter en uge, hvor semmel har udgjort 99% af alle vores måltider. (Semmel er en meget tør østrisk bolle.)

Kl. 20.33 var alle mand samlet i bussen og vi manglede kun godkendelse fra landsdelsledelsen, for at køre. Denne kom heldigvis hurtigt, så nu er kursen sat mod Ansager. Og selvfølgelig slutter vi af med “Sommer i Tyrol” - Dansk kultur, optaget i Østrig, set i Østrig.. Jo jo, vi kan nok.

Østrigsk jodleri med et strejf af snorkelyde fra Ansager FDF.

Alle billederne kan man se på vores hjemmeside: www.fdf.dk/Ansager

Til forældre: Børnene får besked på at kontakte jer, når vi kører over den dansk-tyske grænse.

vist 831 gange