torsdag 28 jun 2018 - Ansager
Kvie Sø Efterskole køber Tippens bygninger
Varde Kommune har solgt Tippens bygninger til en ny efterskole for udviklingshæmmede. Kvie Sø Efterskole bliver navnet.
Varde Kommune har solgt Tippens bygninger til en ny efterskole for udviklingshæmmede. Kvie Sø Efterskole bliver navnet.
En ny efterskole for udviklingshæmmede åbner i august 2019 i Tippens tidligere bygninger

Den nye efterskole ligger i Ansager på Tiphedevej 17, hvor der indtil december 2017 var Døgninstitution. Varde Kommune og bestyrelsen for Kvie Sø Efterskole har indgået aftale om køb af bygningerne.

Kvie Sø Efterskole bliver en efterskole for elever med svære generelle indlærings­vanskeligheder. Målsætningen er, at de første elever vil tage skolen i brug i august 2019.

En glad borgmester

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune, udtaler:

- Det er rigtig glædeligt, at vi nu har fundet en køber til bygningerne, så vi får udnyttet de glimrende fysiske rammer, der er på stedet. En ny efterskole betyder arbejdspladser og vil derudover have en positiv effekt på livet i området. Derfor vil jeg også gerne benytte lejligheden til at takke initiativtagerne til den her nye efterskole.

En anderledes efterskole

Kvie Sø Efterskole kommer til at modtage elever i alderen 16 til 21 år, som andre efterskoler ikke har mulighed for at rumme. Det kan eksempelvis være elever med Down syndrom, autisme og erhvervede hjerneskader, som får muligheden for at opnå større livsduelighed, så de kan få et så selvstændigt og ligeværdigt voksenliv som muligt.

- Kvie Sø Efterskole har med købet fået de faciliteter og muligheder, som lige præcis vores elever har brug for. Bestyrelsen er meget taknemmelig for at have fået en købsaftale med Varde Kommune, udtaler Peter Fog, formand for bestyrelsen for Kvie Sø Efterskole.

- Med købsaftalen på plads kan vi i den kommende tid koncentrere os om den videre planlægning for at have en efterskole på plads til august 2019.

Karsten Madsen

vist 6490 gange  
torsdag 21 dec 2017 - Årre
Initiativgruppe holder stiftende generalforsamling den 22. januar på Årre Kro