søndag 10 jun 2018 - Ansager
Et lokalsamfund der vil hinanden
Frivilligt arbejde på rideklubben med kreativ genbrug af materialer
Frivilligt arbejde på rideklubben med kreativ genbrug af materialer
RIKA er kommet langt via frivilligt opbakning og lokal støtte

Det er lørdag morgen og en række biler samt en stor gummiged holder parkeret op i mod ridehallen på RIKA. En stor flok frivillige, både børn og voksne fra lokalområdet, er igen mødt op for at give en hånd med et af områdets projekter, nemlig genetableringen af Rideskolen Rika.

På arbejdsplanen for denne lørdag står der blandt andet, at de sidste lysplader skal sættes i, ridebanerne udenfor skal have mere fyld på, græsset på ridestien rundt om ejendommen samt under hegnet skal trimmes og der skal males spring. Som sædvanligt går der ikke længe, før alle er i gang med at arbejde, snakke og grine. Det er fantastisk igen og igen at kunne konstatere, at det at lave noget sammen, på kryds og tværs af alder bare styrker og giver sammenhold. I pauserne tales der om mangt og meget mens brød og pålæg går bordet rundt. Sidst på eftermiddagen rydes der op, og dagens resultater vurderes.

Fine, nymalede spring beundres, og stolte børn roses for det gode arbejde de har udført under kyndig vejledning af voksne hjælpere. Det nye lag sand der blev lagt på to af ridebanerne med gummiged, begge dele sponseret af J.O. Dahlmann, skridtes af og godkendes. Stor er glæden nu da staldens to langsider, står beklædte med lysplader. Rika er så taknemmelig for den store opbakning som mærkes både, når frivillige kommer til arbejdsdage, men så sandelig også når der ydes støtte og sponsorater til klubben fra lokalområdet. Mange tak til alle.

Bestyrelsen på Rika

Genbrug

En af vores trofaste frivillige Martha Voss har skrevet om genbrugstanken på Rika.

Det er jo dyrt at genopbygge en rideklub med alt inventar og udstyr. Men efterhånden som der er gået sport i at finde gode brugte materialer til byggeriet, har vi også fundet ting, som beriger rideskolen på helt andre måder end først tiltænkt.

Efterhånden som de vigtigste ting er kommet på plads, vil skillebøjlerne fra køernes sengebåse blive sat op igen som bøjler til at hænge dækkener pænt op på.

Køernes madrasser bliver også brugt forskellige steder. Hvis en af hestene sparker meget i boksen og risikerer at ødelægge sine ben, kan gummimåtterne sættes op og beskytte såvel hest som inventar.

Da Ansager Præstegård i vinters blev renoveret, blev gulvet skiftet, og af de gode gamle gulvplanker, er der nu lavet smukke låger til hesteboksene. Skovlund Idrætsforening donerede os sit gamle dansegulv fra sportsfesterne. Nu fester vi med gulvpladerne hver dag i ridehallen, hvor de danner barrieren rundt om banen. Sammen med gulvet fra Ansager Præstegård er det næsten symbol på et lokalsamfund, der vil hinanden i både Skovlund og Ansager. Et bevis på, at trods forskellig alder og baggrund, så har vi et stort fællesskab, når vi vælger det til, som vi har oplevet det i RIKA.

Tak alle sammen.

vist 1131 gange