søndag 27 maj 2018 - Ansager
Byfest: "Jysk Mester"-hold fra 1974 melder desværre fra
De dygtige Ansager-drenge med deres træner. bageste række fra venstre: Træner Torben Hennelund, Mogens Rasmussen, Kim Madsen, Ole Knudsen, Peder Nielsson, Ole Thisted, Kr. Larsen, Søren Urup. Forreste række: Valter Nielsen, Peder Helth, Peder Toft Larsen, Danny Andersen og Kr. Fougstrup
De dygtige Ansager-drenge med deres træner. bageste række fra venstre: Træner Torben Hennelund, Mogens Rasmussen, Kim Madsen, Ole Knudsen, Peder Nielsson, Ole Thisted, Kr. Larsen, Søren Urup. Forreste række: Valter Nielsen, Peder Helth, Peder Toft Larsen, Danny Andersen og Kr. Fougstrup
Det er desværre ikke lykkes at samle det famøse hold fra 1974. Måske får du dog alligevel mulighed for at se enkelte af dem i aktion, da festudvalget arbejder på et alternativ i form af en 7-mands kamp. Mere om det senere.

Omkring holdet og afbuddet forklarer Mogens Carlsen:

I sensommeren sidste år blev jeg kontaktet af Peder Helt: "Mogens, kunne det ikke være sjovt at samle holdet fra 1974, hvor vi blev jyske mestre som Lilleputter?" (som det eneste hold i Ansager's fodboldhistorie).

Det kunne da helt sikkert være sjovt. Jeg tog kontakt til alle spillere og hjælpetræner Ib Nielson. Ttræner Torben Hennelund døde jo desværre i alt for ung en alder.

Vi var faktisk oprindeligt kun 11 spillere på holdet. Torben tog derfor kontakt til Kim"vaskeri" Madsen, da han havde højden til at kunne spille, trods det at han kun var Miniputter. Kim var faktisk målmand, men da holdet skulle sættes, mente Torben, at det var bedst at sætte Peter Toft på mål. Ikke at Peter var en god målmand, men Kim var en bedre markspiller end Peter ;-) Det var de odds, vi havde. Dengang meldte man heller ikke afbud til hverken kamp eller træning. Man mødte op hver gang. Lidt tankevækkende i forhold til i dag.

Hvad var taktikken dengang?

Kort og godt gik det ud på, at vi skulle undgå, at modstanderen skød på mål. Ramte de målet, skulle vi forvente, at vi skulle give bolden op på midten efterfølgende. Skulle vores to backs, Walther Nielsen og Søren Urup, "risikere" at få bolden under kontrol efter de havde afværget et angreb, skulle de enten sparke bolden op til angriber eller også bare ud til indkast. Der blev ikke taget chancer!!

Hvordan nåede vi så langt?

Vi var godt dækket ind af en fremragende midtbane:

  • Ole Thisted - før han begyndt at bokse, eller var det mon der, han startede.
  • Ole Knudsen, som jeg vil kalde vores daværende Christian Eriksen.
  • Christian Fogstrup, som vel var lige som høj som i dag.

Der skulle jo også laves mål. Ja, og det blev der også. Husker en kamp, hvor vi vandt 40-0 over Ølgod. 40 mål !! Én spiller stod alene for de 18. Han var nu også meget selvisk på det tidspunkt, men fik jo 2 kr. pr. mål derhjemme. Vil nok blive betragtet som ret upædagogisk i dag.

Beklager meget, at kampen ikke bliver til noget. I starten meldte alle klar og så frem til til at skulle spille under byfesten. Vi må vist erkende, at vi ikke bliver yngre. Jeg har nu modtaget 4-5 afbud ud af 12 spillere, og det er ikke helt så relevant at kalde det holdet "Jysk Mester 1974" mere. Har været i kontakt med Tistrup og Grindsted, som vi kæmpede mod på det tidspunkt. Det var ikke muligt at få samlet et hold fra de to klubber, da de jo ... nåå ja, er lige så gamle som os.

Hvis 7-mands kampen bliver til noget, ses vi til byfest. Rigtig god fest til jer.

Mogens Carlsen

vist 2061 gange