mandag 7 maj 2018 - Næsbjerg
Mød minister og en række MF'ere, der ser på højspændingsmaster
Mandag den 7. maj kl. 12.30 i Næsbjerghus er der mulighed for at stille spørgsmål

Seks vestjyske borgmestre tager mandag den 7. maj imod en række MF’ere inklusive ministeren for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs.

Energinet planlægger en ny 175 km lang linjeføring af elmaster langs den jyske vestkyst, fra Idomlund ved Holstebro, via Endrup ved Esbjerg og ned over grænsen ved Tønder.

Projektet betyder, at der på strækningen skal opstilles over 500 elmaster med en højde op til 35 meter. Planerne om de nye store elmaster har meget stor bevågenhed og har skabt bekymring blandt borgerne i de seks berørte vestjyske kommuner. Senest er der stillet et borgerforslag til Folketinget om at grave kablerne ned.

Derfor er borgmestrene fra henholdsvis Tønder, Esbjerg, Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Herning og Varde Kommune gået sammen om at invitere folketingspolitikere til Vestjylland for en besigtigelse af et af de potentielt berørte områder nær Næsbjerg i Varde Kommune. Besigtigelsen efterfølges af en gennemgang af de konsekvenser, linjeføringen vil have for området.

Program:
Mandag den 7. maj, kl. 12.30-14.30, Næsbjerg Hus, Krovej 7, 6800 Varde.

Kl. 12.30-13.30: Fælles besigtigelse af højspændingsledninger. Her vil der også være mulighed for, at pressen kan stille spørgsmål.

Kl. 13.30-14.30: Politisk drøftelse af konsekvenserne af Energinets højspændingsprojekt. Dette punkt er lukket for pressen.

Deltagerliste:
Ulla Tørnæs (V), Minister for udviklingssamarbejde
Anni Matthiesen (V), MF
Søren Egge Rasmussen (EL), MF
Christian Rabjerg Madsen (S), MF
Henning Hyllested (EL), MF
Erik Buhl (V), Borgmester i Varde Kommune
Henrik Frandsen (V), Borgmester i Tønder Kommune
Lars Krarup (V), Borgmester i Herning Kommune
Jesper Frost Rasmussen (V), Borgmester i Esbjerg Kommune
H.C. Østerby (S), Borgmester i Holstebro Kommune
Hans Østergaard (V), Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune

vist 232 gange