onsdag 11 apr 2018 - Ansager
Ansager Skole: ”Demokrati under udvikling”
En fantastisk projektuge i samarbejde imellem lokale kræfter og skolens dygtige faseteam i fase 3

På Ansager Skole har fase 3 arbejdet med projektet ”Demokrati under udvikling. Temaugerne har omhandlet fællesskab, demokrati og medborgerskab. Eleverne har arbejdet med forskellige lokale, men også nationale fællesskaber.

Med spændende besøg på Ansager plejecenter og besøg i børnehaven ”Naturligvis” oplevede eleverne andre lokale fællesskaber end deres egne. Tak for det! Under disse besøg fik eleverne lejlighed til at udveksle erfaringer og tanker om det, der betyder noget – i hverdagen - i livet.

Hvordan får man interessen for at deltage i politik?

Det kunne Niels Haahr Larsen gøre os lidt klogere på, da han fortalte os om sin barndom, hvor politik og aktiv deltagelse i det lokale liv altid havde været vigtigt. Som barn havde det fyldt så meget, at han tænkte, at han aldrig ville være politiker. Det har så ændret sig, og vi hørte om byrådsarbejdet, som han i dag sætter stor pris på.

Hvordan bliver man i stand til at påtage sig et fælles socialt ansvar, og hvordan kan man få indflydelse på at skabe sociale forandringer?

Disse spørgsmål kom vores gæstelærere, Martha Voss og Magnus Dahlmann, ind på i deres indlæg om Udviklingsrådet og Ansager Byudvikling. Med Magnus Dahlmann som facilitator for vores visionsdebat for Ansager Skole gav besøget anledning til at forhøre sig om elevernes bud på en god skole.

Fase 3 teamet

vist 611 gange