onsdag 10 jan 2018 - Ansager
Dengang: Østergade 50
Østergade 50, Ansager - Huset lå hvor Fiskerivej nu munder ud i Østergade
Østergade 50, Ansager - Huset lå hvor Fiskerivej nu munder ud i Østergade
Før Ansager fik vokseværk lå huset på Østergade 50 helt for sig selv med udsyn over eng og marker

Fotoet illustrerer godt, hvor hurtigt byen voksede efter 1950. På markerne omkring huset ligger nu en hel bydel med Præstevangen, Åparken, Østergade, Fiskerivej og Irisvej. Bemærk også, at dambruget, som nu igen er nedlagt, endnu ikke er etableret i ådalen.

Huset ligger der ikke mere, det blev revet ned i 1987 for at give plads til byens udvidelse. Johannes og Sigrid Jensen boede indtil da i huset.

Sigrid Jensen er moster til Henry Schmidt Hansen, som torsdag på hotellet fortæller om sit liv. I den anledning har vi på arkivet fundet dette fine foto frem, som vi fik af Henry for et par år siden.

Både Henrys forældre og bedsteforældre stammer fra Ansager.

- Min far var udlært på slagterikontoret og arbejdede her som bogholder, indtil vi rejste fra byen i 1954. Min mor var født i Haltrup sammen med 12 søskende og hjemmeløbende, mens vi boede dels i Kvie og dels i Søndergade 16 oven på ”Æ Lokkemands hus”, fortæller Henry Schmidt Hansen om sine rødder i byen, hvor der stadig bor 10 fætre og kusiner.

- Efterfølgende har jeg fulgt udviklingen og livet/kampen i byen i de forløbne 65 år, og jeg kommer meget ofte når ”der er grund og anledning” til det. Senest var jeg her som medlem af Ansagers Nye Drengekor sammen andre 50 dejlige og positive mænd, slutter Henry.

Henry er opfinder, ingeniør, lektor og underviser på Rybners i Esbjerg. I serien "Hvor blev de af?" fortæller Henry om sit livs højdepunkter, og hvad han lærte af dem. Det er kl. 19 torsdag aften.

Karsten Madsen, Ansager Lokalhistoriske Arkiv

Se nærmere: Foredrag på hotellet

vist 974 gange