torsdag 7 mar 2013 - Ansager
Fest: 1.000.000 kr til Ansager Hotel
Der flages i byen og på hotellet i dag, og med god grund.
Der flages i byen og på hotellet i dag, og med god grund. Foto: Karsten Madsen
Byggeriets Ildsjæle har netop meddelt at de støtter projektet med renovering af hotellet med én million kroner.

I Ansager ligger et fint, gammelt hotel. I en del år stod det tomt og var under forfald. En gruppe ildsjæle i byen tog derfor initiativ til at restaurere hotellet og omdanne det til byens nye samlingspunkt. Nu er ildsjælene godt i gang med at restaurere hotellet indvendigt, og med dette projekt ønsker ildsjælene også at genskabe bygningens ydre med dens oprindelige arkitektur.

Mens Hotel Ansager stod tomt, var det i synligt forfald og en skændsel for bymidten. Samtidig var det et skræmmende signal om et landsbysamfund uden udvikling. Derfor tog en gruppe initiativrige borgere sagen i egen hånd, fik rejst midlerne til at købe boet, og i dag er det byens borgere, foreninger og forretningsdrivende, der ejer hotellet med mere end 200 anparter.

Hotellet vil få nye vinduer, døre og tag, så det arkitektonisk passer til det oprindelige udtryk. Samtidig isoleres mure og loft, og trapper og murværk reparereres.

Når hotellet står færdigt, bliver det byens nye tværkulturelle hus med plads til sociale aktiviteter og samvær. Sammen med andre restaureringsarbejder i byen vil det nye samlingspunkt være med til at genskabe en attraktiv bymidte i Ansager.

Magnus Dahlmann udtaler:

Det var med stor glæde at vi modtog meddelelse om Byggeriets Ildsjæles støtte til projektet.

For samtlige borgere og de mange frivillige hjælpere har det stor betydning, at Byggeriets Ildsjæle på denne måde anerkender og giver projektet opbakning. Det opfattes som et enormt skulderklap og er for alle en tydelig understregning af, at det nytter at tage ansvar og aktiv del i sin by's udvikling.

vist 665 gange